Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Enginar Göbeğinde Deniz Mahsulleri Karnavalı

Jade

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    30 Kas 2012
  • Mesajlar
    7,562
  • MFC Puanı
    201
GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik)
• 4 İri Enginar
• 2 Limon
• 1 Soğan
• 1 Çay Kaşığı Hardal
• 200 gr Krema
• 4 Lahana Yaprağı
• 2 Defne Yaprağı
• 150 gr Somon Balığı Filetosu
• 100 gr Dil Balığı Filetosu
• 100 gr Levrek Filetosu
• 100 gr Kabuksuz Midye
• 100 gr Kalamar
• 50 gr Siyah Havyar
• 4 Çorba Kaşığı Tereyağı
• 1 Su Bardağı Kaşar Rendesi
• 1 Tutam Maydanoz
• Tuz,Karabiber







Enginar Göbeğinde Deniz Mahsulleri Karnavalı tarifi

• Temizlenmiş ve kılçıkları alınmış dil ve levreği kuşbaşı doğrayın. Kalamarları dilimleyin. Midyeleri yıkayıp temizleyerek, kalamar ile birlikte limonlu suda haşlayın. Haşlanan balıkları iyice süzün.
• Soğanı çok ince kıyarak tereyağında pembeleştirin. Midye ve kalamarı ilave ederek 3 dakika kadar soteleyin. Doğranmış olan dil ve levreği ekleyin ve parçalanmamalarına özen göstererek 5 dakika kadar karıştırarak pişirin.Tuzunu ve karabiberini ekleyerek tatlandırdıktan sonra ocaktan alın.
• Enginarları limonlu suda haşlayın. tepsiye alın. Üzerine sotelenmiş balıkları dağıtın.haşlanmış lahanalarla sarın. Üzerine kaşar peyniri serperek 200 derece fırında 8- 10 dakika pişirin.
• Somon balıklarını kağıt şeklinde dilimlere bölüp servis tabaklarının orta kısımlarına dizin. Üzerine limon suyu, tereyağı ve baharat sürüp 200 derece fırında 4 dakika pişirin.
• Lahanaya sarılı enginarları tabaklara yerleştirin, üzerine havyarlı sosu dökün ve servis yapın.
• HAVYARLI SOSUN HAZIRLANIŞI
Bir tavaya bir limonun suyunu, defne yapraklarını, hardalı ve kremayı koyup sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Tuzunu ve beyazbiberi ekleyerek ocaktan alın. Bir tutam kıyılmış maydanoz eşliğinde enginarların üzerine boşaltın.
 
Üst Alt