Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

En güzel balık tarifleri? En güzel balık tarifleri hangileridir?

SouL

➡️ ↘️ ↖️ ↪️ ↩️ ⤴️ ⤵️ Ben Sakinim!!!
Yönetici
  • Üyelik Tarihi
    8 Ara 2012
  • Mesajlar
    17,522
  • MFC Puanı
    3,901
En güzel balık tarifleri? En güzel balık tarifleri hangileridir?


Balık pilaki
640xauto.jpg


Balığın en tazesini bulacağımız şu zamanlarda bol bol yemek gerekiyor. Balık çeşidi oldukça çok, birbirinden farklı ve leziz tarifler de bizi bekliyor!

Malzeme Listesi
1 göz kararı levrek ya da palamut
3 göz kararı sivri biber
1 göz kararı kırmızı biber
2 göz kararı havuç
3 göz kararı soğan
2 göz kararı dilimlenmiş domates
1 göz kararı dilimlenmiş limon
4 göz kararı sarımsak
1 göz kararı domates salçası
1/2 göz kararı zeytinyağı
1/2 göz kararı sıvı yağ
göz kararı tane karabiber
göz kararı deniz tuzu
göz kararı defne yaprağı

(3 Kişilik - 45 dakika)

Hazırlanışı
Adım 1
Temizlenmiş balığı halka şeklinde kestirin. Fırına girebilecek derince bir tavaya sıvı yağ koyup kızdırın.

Adım 2
İri doğranmış soğanlar, halka halka doğranmış biberler, yine halka halka doğranmış havuçlar ve ezilmiş sarımsaklar eklenerek bir süre pişirilir.

Adım 3
Domates salçası iki bardak sıcak su içerisinde eritilip tencereye ekleyip bir miktar tuz koyup pişirilir.

Adım 4
Pişen malzeme başka bir kaba aktarılır ve tencereye dilimlenmiş balıklar dizilir. Bunun üzerine tekrar malzeme eklenir. Dilimlenmiş domatesler ve limonlar ile defne yaprakları üzerine yerleştirilir.

Adım 5
Tane karabiber ve tuz serpilerek zeytinyağı eklenir. Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir. Son 5 dakikasında domates halkaları ve limon dilimleri tencereye yerleştirilir. Afiyet olsun!



Balık Çorbası
640xauto.jpg


Malzeme Listesi
1 adet iri boy levrek fileto
1 demet maydanoz
1 demet kereviz yaprağı
göz kararı küp şeklinde doğranmış kereviz ve karnabahar
1 adet küp şeklinde doğranmış patates
1 adet küp şeklinde doğranmış soğan
1 fincan pirinç
1 fincan zeytinyağı
1 diş sarımsak
göz kararı tane karabiber
göz kararı deniz tuzu

(2 Kişilik - 50 dakika)

Hazırlanışı
Adım 1
Filetoları kibrit kutusu büyüklüğünde parçalara ayırın.

Adım 2
Maydanoz, kereviz yaprakları ve filetoları 2 litre su dolu bir tencereye koyup 20 dakika orta ateşte pişirin.

Adım 3
Maydanoz ve kereviz yapraklarını çorbadan süzün ve filetoları bir kenara alın. Çorba suyuna diğer malzemelerde ekleyerek (zeytinyağı hariç) 10 dakika daha kaynatın.

Adım 4
Ardından haşlanan filetoları tiftikleyin ve zeytinyağı ile birlikte çorbanın içerisine ilave edin. Afiyet olsun!


Üç Balıklı Izgara Şiş
728xauto.jpg


Ülke olarak üç tarafı denizlerle çevrili bir yarım adada yaşamamız, bizi deniz ürünlerine karşı cesaretlendiriyor. Fesleğenin aromasında birbirinden lezzetli balıkların kısa uykusunun ardından, günün her saatinde size eşlik edecek bir tarif hazırladım.

Malzeme Listesi
100 gr levrek fileto
100 gr somon balığı
100 gr dil balığı
1 demet fesleğen
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı soğan
1 adet kırmızı biber
1 tutam deniz tuzu
1 tutam karabiber
2 adet defne yaprağı
1 adet misket limon
100 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak

(2 Kişilik - 30 dakika)

Hazırlanışı
Adım 1
Balıklar, takılacak şişle orantılı bir şekilde temizlenerek doğranır.

Adım 2
Marinasyon için ayrı bir kabın içinde; fesleğen, zeytinyağı, tuz, karabiber ve sarımsak robottan geçirilerek misket limon ve defne yaprağı eklenir.

Adım 3
Doğranan balıklar hazırlanan sosla karıştırılarak, 1 saat kadar buzdolabında bekletilir.

Adım 4
Soğan, yeşil biber ve kırmızı biber doğranan balıklarla eşit büyüklükte kesilir.

Adım 5
Marine edilen balıklar ve kesilen sebzeler sırayla şişe geçirilir.

Adım 6
Şişe geçirilen balıklar, kızgın zeytinyağında mühürlenir.

Adım 7
180 derece fırında 7 dakika pişirilir.

Püf Noktası
Izgarada, buharda ve direkt fırında da pişirilebilir.


Baharatlı Ton Balıklı Sandviç

728xauto.jpg


Dostlarınıza sunmak için, şık ve lezzetli bir atıştırmalık.

Malzeme Listesi
6 adet minik kızarmış gevrek ekmek
2 yemek kaşığı mayonez
2 adet konserve ton balığı
3 yemek kaşığı hardal
1 yemek kaşığı bal
3 adet doğranmış taze soğan
1 adet limonun suyu
1/2 adet acı biber (isteğe göre az veya çok eklenebilir)
3 yemek kaşığı çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış yeşil zeytin
1/4 kase doğranmış maydanoz ve kişniş karışımı
1/8 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
1 tutam kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kase doğranmış ıspanak veya lahana
1 adet ince dilimlenmiş büyük boy avokado
göz kararı ince dilimlenmiş turp
göz kararı ince dilimlenmiş soğan
göz kararı dilimlenmiş yeşil biber

(2 Kişilik - 10 dakika)

Hazırlanışı
Adım 1
Mayonezi kızarmış sandviçlerin iç taraflarına gelecek şekilde sürün.

Adım 2
Büyük bir kâsede hardal, bal, taze soğan, limon suyu, acı biber, yeşil zeytin, maydanoz ve kişniş karışımı, tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve zeytinyağını iyice karıştırın. Tadına bakarak sosun tuzunu ve baharatını damak zevkinize göre ayarlayın.

Adım 3
Konservedeki ton balığının yağını süzün ve onu da sos kâsesine ekleyin.

Adım 4
Bir çatal yardımıyla ton balığını büyük parçalar haline getirin ve sosla birlikte karıştırın.

Adım 5
Sandviç ekmeklerinin içine önce doğranmış ıspanak veya lahanayı, ardından ton balığını, biberi, avokadoyu, turp ve soğanı ve tekrar biberi dizdikten sonra ekmeği üzerine yerleştirerek sandviçinizi tamamlayın.

Adım 6
Kürdanlara birer yeşil zeytin geçirip sandviçlerin ortasına saplayarak servis edebilirsiniz.



Sebzeli Balık Tava
728xauto.jpg


Akşam yorgunluğunuzu üzerinizden atacak, kolaylıkla yapacağınız güzel bir yemek tarifimiz var! Değişik yoğurt soslu, sebzeli ve sağlıklı balık tavayı deneyin.

Malzeme Listesi
700 gr fileto balık
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
200 gr brokoli
1 diş sarımsak
1/4 su bardağı elma sirkesi
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı antep fıstığı
göz kararı tuz ve karabiber

(2 Kişilik - 30 dakika)

Hazırlanışı
Adım 1
Fileto balık dilimlerini kurulayın, tuzunu ve biberin ilave edin, bir kenara alın.

Adım 2
Büyük bir tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağı kızdırın, brokoli parçalarını biraz tuz ilavesiyle 2-3 dakika soteleyin. Ezilmiş sarımsak ve biberi ekleyin 1-2 dakika daha kavurun. Brokoliyi tavadan alın.

Adım 3
Kalan zeytinyağı aynı tavaya ilave edin, kızdırın. Balıkların her iki yanını 3'er dakika kızartın. Sirkeyi ilave edin, tavanın üstünü kapatın, kısık ateşte 5-6 dakika pişirin.

Adım 4
Balıklar pişerken sosu hazırlayın. Küçük bir kasede yoğurt, limon suyu, az miktarda tuz ve biberi karıştırın.

Adım 5
Servis için tabaklara brokoliyi yerleştirin, üzerine balıkları dizin. Yoğurtlu sosu üzerine gezdirin. Fıstık parçalarıyla süsleyin.

Püf Noktası
Dilerseniz yoğurtlu sosu ayrı servis yapabilirsiniz.

Ekşi Soslu Balık Tava
728xauto.jpg


Hafif bir akşam yemeği için hazırlayacağınız, ekşi soslu tavada balık tarifi oldukça kolay. Yanında pirinç pilavı ya da taze çıtır ekmekle sevdiklerinizle paylaşın.

Malzeme Listesi
750 gr fileto balık
2 adet portakal
1 adet limon
1/4 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
göz kararı tuz ve biber

(3 Kişilik - 50 dakika)

Hazırlanışı
Adım 1
1 limon ve 1 portakalın kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkın. Bir fırın kabına aldığınız balıkların üzerine dökün, biraz zeytinyağı ilave edin 30 dakika bekletin.

Adım 2
Fırını 125 derecede ısıtın. Marine ettiğiniz balıkları süzdürün. Bir tavada kalan zeytinyağı kızdırın, balıkların her iki yanını 4'er dakika kızartın. Tuzunu biberini ilave edin, sıcak kalması için balıkları fırına alın.

Adım 3
Sosu hazırlamak için bir tavada tereyağı eritin. Kalan portakalı suyunu sıkın, balıkları marine etmek için kullandığınız portakal ve limon suyu ile birlikte tavaya dökün. Sos kıvamı olana kadar kaynatın.

Adım 4
Fırından aldığınız sıcak balıkların üzerine ekşi sosu gezdirin. İsteğe bağlı fesleğen yaprakları ile süsleyin. Pilav ya da taze ekmekle servis yapın.


Balık Buğulama[
728xauto.jpg


Sağlıklı ve lezzetli bir balık yemek için yapmanız gereken şey, balık buğulama!

Malzeme Listesi
1 kg levrek
2 adet patates
2 adet iri soğan
4 diş sarımsak
1/2 adet limonun suyu
2 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı zeytinyağı
göz kararı tuz, karabiber, kimyon
3 adet defne yaprağı

(3 Kişilik - 35 dakika)

Hazırlanışı
Adım 1
Güzel bir şekilde temizlenmiş balıkları ortadan ikiye bölerek ayırın, ve parçalara ayırın.

Adım 2
Soğan ve patatesleri ince halkalar şeklinde dilimleyin. Sarımsakları da ayıklayıp ikiye bölün.

Adım 3
Yarım çay bardağı zeytinyağı ile yağlanmış borcam ya da tencerenin dibine halka şeklinde kesilmiş soğan ve patatesleri dizin. Dizilen malzemelerin üzerine tuz, karabiber ve kimyon atın.

Adım 4
Balık parçalarının derili tarafları aşağı gelecek şekilde tek kat olarak dizin. Üzerine yine tuz, sarımsak ve defne yapraklarını yerleştirin.

Adım 5
Tencereye iki bardak sıcak suyu ekleyin. Kullanmadığımız yarım çay bardağı zeytinyağını da balıkların üzerinde gezdirin. Ardından tencerenin ağzını kapatın, borcam kullanıyorsanız da alüminyüm folyo ile üzerini sarabilirsiniz. Bu şekilde 20 dakika pişirin.

Adım 6
20 dakikanın sonunda limon suyunu da ilave edip 10 dakika daha pişirin. Afiyet olsun!​

Alıntıdır.
 
Üst Alt