OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Öncelikle elmaları soyup rendeleyelim ve bir tavaya alalım.
Üzerine toz şeker ekleyip arada karıştırarak elmalar suyunu çekene kadar pişirelim.
En son tarçın ve fındığı ekleyip iyice karıştıralım ve ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Muhallebisi için tencereye yumurta sarısı ve şeker koyup iyice çırpalım.
Üzerine unu ekleyelim ve iyice çırptıktan sonra azar azar sütü döküp topaklanmadan karıştıralım.
Koyulaşana kadar karıştırıp pişirelim.
En son vanilyayı ekleyip karışımımızı mikserden geçirelim.
Soğuttuğumuz elmalı sosu tepsiye koyup iyice yayalım ve üzerine muhallebiyi dökelim.
Çikolata sosu için, çikolatayı eritip bir kaşık süt veya krema ekleyelim.
Çikolata sosumuzu muhallebinin üzerine çizgiler halinde dökelim ve kürdanla şekiller verip buzdolabına koyalım.
Birkaç saat sonra muhallebi kesilecek kıvama geldikten sonra dilimleyip servis yapabiliriz.
Üzerine toz şeker ekleyip arada karıştırarak elmalar suyunu çekene kadar pişirelim.
En son tarçın ve fındığı ekleyip iyice karıştıralım ve ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Muhallebisi için tencereye yumurta sarısı ve şeker koyup iyice çırpalım.
Üzerine unu ekleyelim ve iyice çırptıktan sonra azar azar sütü döküp topaklanmadan karıştıralım.
Koyulaşana kadar karıştırıp pişirelim.
En son vanilyayı ekleyip karışımımızı mikserden geçirelim.
Soğuttuğumuz elmalı sosu tepsiye koyup iyice yayalım ve üzerine muhallebiyi dökelim.
Çikolata sosu için, çikolatayı eritip bir kaşık süt veya krema ekleyelim.
Çikolata sosumuzu muhallebinin üzerine çizgiler halinde dökelim ve kürdanla şekiller verip buzdolabına koyalım.
Birkaç saat sonra muhallebi kesilecek kıvama geldikten sonra dilimleyip servis yapabiliriz.