MALZEMELER:
2 yumurta
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı un
Yarım su bardağı erimiş margarin
1,5 su bardağı elma püresi (rendelenmiş)
Yarım su bardağı çekirdeksiz üzüm
Yarım su bardağı çekilmiş fındık veya ceviz içi
1 çorba kaşığı kakao
1,5 çay kaşığı tarçın
1/4 çay kaşığı dövülmüş karanfil
1/4 çay kaşığı yenibahar
Yarım çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
YAPILIŞI:
1- 25 cm. çapında tepsi yağlanır, unlanır. Fırın yakılır.
2- Un, kakao, tuz, tarçın, karanfil, yenibahar, kabartma
tozu karıştırılıp elenir. İçine, çekilmiş fındık veya ceviz içi, üzüm konur.
3- Büyük bir kasede yağla şeker karıştırılır. Yumurtalar birer birer konur.
4- Un karışımı, elma püresi ilave edilerek karıştırılır. Kalıba boşaltılır.
5- Orta ısılı fırında 40- 45 dakika pişirilir.
2 yumurta
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı un
Yarım su bardağı erimiş margarin
1,5 su bardağı elma püresi (rendelenmiş)
Yarım su bardağı çekirdeksiz üzüm
Yarım su bardağı çekilmiş fındık veya ceviz içi
1 çorba kaşığı kakao
1,5 çay kaşığı tarçın
1/4 çay kaşığı dövülmüş karanfil
1/4 çay kaşığı yenibahar
Yarım çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
YAPILIŞI:
1- 25 cm. çapında tepsi yağlanır, unlanır. Fırın yakılır.
2- Un, kakao, tuz, tarçın, karanfil, yenibahar, kabartma
tozu karıştırılıp elenir. İçine, çekilmiş fındık veya ceviz içi, üzüm konur.
3- Büyük bir kasede yağla şeker karıştırılır. Yumurtalar birer birer konur.
4- Un karışımı, elma püresi ilave edilerek karıştırılır. Kalıba boşaltılır.
5- Orta ısılı fırında 40- 45 dakika pişirilir.