- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
Malzemeler:
4 su bardağı süt
5 tepeleme yemek kaşığı irmik
1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
1 paket vanilya
2-3 yemek kaşığı hindistancevizi
Elması için:
4 adet sarı tatlı elma
2 çay kaşığı toz tarçın
4 yemek kaşığı tozşeker
Hazırlanışı:
Elmaları soyup çekirdeklerini çıkarın. Zar büyüklüğünde doğrayın.
Elmaları teflon bir tavaya aktarın. Üzerine tozşekeri ve tarçını serpin.
Kısık ateşte elmalar suyunu bırakıp çekene kadar 5 dakika pişirin.
Orta boy bir tencereye irmik
süt
tozşeker ve vanilyayı koyun.
Hindistancevizini ekleyin. Orta ateşte koyu muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırın.
Muhallebi kaselerini soğuk suyla ıslatın. Kaselere elma karışımını paylaştırın.
Üzerine irmikleri dökün ve soğumasını bekleyin.
Kaseleri dolaba koyun. Servis yapacağınız zaman ters çevirerek tabağa alın.
Üstünü dilerseniz nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
4 su bardağı süt
5 tepeleme yemek kaşığı irmik
1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
1 paket vanilya
2-3 yemek kaşığı hindistancevizi
Elması için:
4 adet sarı tatlı elma
2 çay kaşığı toz tarçın
4 yemek kaşığı tozşeker
Hazırlanışı:
Elmaları soyup çekirdeklerini çıkarın. Zar büyüklüğünde doğrayın.
Elmaları teflon bir tavaya aktarın. Üzerine tozşekeri ve tarçını serpin.
Kısık ateşte elmalar suyunu bırakıp çekene kadar 5 dakika pişirin.
Orta boy bir tencereye irmik


Hindistancevizini ekleyin. Orta ateşte koyu muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırın.
Muhallebi kaselerini soğuk suyla ıslatın. Kaselere elma karışımını paylaştırın.
Üzerine irmikleri dökün ve soğumasını bekleyin.
Kaseleri dolaba koyun. Servis yapacağınız zaman ters çevirerek tabağa alın.
Üstünü dilerseniz nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.