-
- Üyelik Tarihi
- 5 Nis 2013
-
- Mesajlar
- 955
-
- MFC Puanı
- 1
Elmalı İrmik Helvası
MALZEMELER
YAPILIŞI
Tereyağını teflon tenceresine alıyoruz,büyük bir kısmı eridiğinde irmiği ilave ediyoruz.İrmik kuru kaldıysa biraz daha yağ ilave ediyorsunuz eğer yağı göz kararı ekliyorsanız,çok yağ içinde yüzüyorsa irmikler irmik ekleyebilirsiniz.İrmikler renk değiştirmeye başlayınca ,elma rendesi de ekliyoruz,irmik koyulaşmadan şekeri ekliyoruz.Elmalı biraz da pişmiş sevenler irmikle de ilave edebilirler.Şeker ile çevirmeye devam edilir.Altlarında koyulaşma başlamak üzereyken süt ilave ediyoruz.Karıştırarak sütü çekmesini sağlıyoruz.Tarçın ekliyruz.Kapağını kapatıp,10 dk dinlendiriyoruz.
Servis şekli size kalmış,ister kek kalıbında soğutup,dilimleyebilirsiniz,ister kaşıkla,ister tepside dilimleyerek servis yapabilirsiniz.Servis yapmadan önce süslemeyi unutmazsak ekstra lezzet elde etmiş oluruz.Afiyet olsun

MALZEMELER
- 2 su bardağı irmik
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket margarin(ben tereyağ ile yapıyorum,daha güzel oluyor.)
- 1-2 elma rendesi
- 1 çay kaşığı tarçın
- Süslemek için fındık,fıstık,ceviz ya da hindistan cevizi
YAPILIŞI
Tereyağını teflon tenceresine alıyoruz,büyük bir kısmı eridiğinde irmiği ilave ediyoruz.İrmik kuru kaldıysa biraz daha yağ ilave ediyorsunuz eğer yağı göz kararı ekliyorsanız,çok yağ içinde yüzüyorsa irmikler irmik ekleyebilirsiniz.İrmikler renk değiştirmeye başlayınca ,elma rendesi de ekliyoruz,irmik koyulaşmadan şekeri ekliyoruz.Elmalı biraz da pişmiş sevenler irmikle de ilave edebilirler.Şeker ile çevirmeye devam edilir.Altlarında koyulaşma başlamak üzereyken süt ilave ediyoruz.Karıştırarak sütü çekmesini sağlıyoruz.Tarçın ekliyruz.Kapağını kapatıp,10 dk dinlendiriyoruz.
Servis şekli size kalmış,ister kek kalıbında soğutup,dilimleyebilirsiniz,ister kaşıkla,ister tepside dilimleyerek servis yapabilirsiniz.Servis yapmadan önce süslemeyi unutmazsak ekstra lezzet elde etmiş oluruz.