- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79

Malzemeler
3 su bardağı süt
6 adet güllaç yaprağı
1 su bardağı ceviz
3 adet elma
1 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı şeker
1 su bardağı şeker (elmaya)
...
Elmalı Güllaç Tarifi
1 Rendelediğiniz elmaları yarım su bardağı şekerle ateşte hiç suyu kalmayacak şekilde pişirin. İçine tarçın ve ceviz ekleyin.
2 Sütü kaynatın. İçine şekeri ekleyin ve kenarlı bir tepsiye dökün. Güllaç yaprağını tek tek batırıp yumuşatın.
3 Yumuşayan güllacı bir komposto kasesinin içine alın. Elmalı içten 1 kaşık koyun. Bohça gibi sarın. Servis tabağına ters çevirin.
4 Bütün güllaçlara aynı işlemi yapın. Kalan sütü ısıtıp üstüne dökün.
5 Narla süsleyerek servis yapın.