MALZEMELER:
100-150 gr. bebe bisküvisi veya normal bisküvi
3- 4 orta büyüklükte elma
Yarım su bardağı toz şeker
KREMA İÇİN:
3 yumurta sarısı (yumurta akları pastanın üzeri için kullanılacaktır)
3 çorba kaşığı nişasta
1 litre süt
ÜZERİ İÇİN:
3 yumurta akı
4 çorba kaşığı toz şeker
YAPILIŞI:
1- Elmalar soyulup rendelenir, yarım su bardağı şekerle suyunu
çekecek şekilde pişirilir.
2- Bisküviler büyük dört köşe cam kaseye dizilir. Üzerine ılık elma püresi yayılır.
3- Alüminyum olmayan bir tencerede 3 yumurta sarısı, 3 çorba kaşığı nişasta azar azar sütle ezilir. Sütün tamamı konup şekersiz olarak pişirilir. Karıştırarak soğutulur. Sonra elmaların üzerine yerleştirilir.
4- 3 yumurta akı, 4 çorba kaşığı toz şekerle çarpılıp katı kar haline getirilir. Kremanın üzerine yayılır.
5- Cam kase ortadan daha az sıcaklıktaki fırına konup yumurta akları Pembe olana kadar tutulur.
100-150 gr. bebe bisküvisi veya normal bisküvi
3- 4 orta büyüklükte elma
Yarım su bardağı toz şeker
KREMA İÇİN:
3 yumurta sarısı (yumurta akları pastanın üzeri için kullanılacaktır)
3 çorba kaşığı nişasta
1 litre süt
ÜZERİ İÇİN:
3 yumurta akı
4 çorba kaşığı toz şeker
YAPILIŞI:
1- Elmalar soyulup rendelenir, yarım su bardağı şekerle suyunu
çekecek şekilde pişirilir.
2- Bisküviler büyük dört köşe cam kaseye dizilir. Üzerine ılık elma püresi yayılır.
3- Alüminyum olmayan bir tencerede 3 yumurta sarısı, 3 çorba kaşığı nişasta azar azar sütle ezilir. Sütün tamamı konup şekersiz olarak pişirilir. Karıştırarak soğutulur. Sonra elmaların üzerine yerleştirilir.
4- 3 yumurta akı, 4 çorba kaşığı toz şekerle çarpılıp katı kar haline getirilir. Kremanın üzerine yayılır.
5- Cam kase ortadan daha az sıcaklıktaki fırına konup yumurta akları Pembe olana kadar tutulur.