Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Nasıl Bir Bölüm?

Sade

Desire becomes surrender, surrender becomes power.
Emektar Üye
Konum
İzmir..
  • Üyelik Tarihi
    23 Eki 2015
  • Mesajlar
    7,101
  • MFC Puanı
    3,318
Kuvvetli ve zayıf akımların çalışmasını inceleyen ve bu akımlarla çalışan sistemlerin yapılmasını sağlayan mühendislik dalı elektronik ve haberleşme mühendisliğidir.

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği çalışma alan oldukça geniş olan bir meslek dalıdır en önemli çalışma alanı telgraf-telefon haberleşmesidir. Bunun dışında uydu optik haberleşmesinde ve birçok alanda kullanılan elektronik devre düzen ve sistemlerinin tasarlanıp geliştirilmesinde ayrıca bunların üretimi ile ilgili işleri planlanmasında ve yürütülmesinde görev alırlar.

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği'nin eğitimi 4 yıl sürer. Eğitim programında fizik geometri dinamik devre analizi alan teorisi lojik devre temelleri statik gibi dersler bulunur. Bu dersler elektrik alan ile ilgili olan derslerdir. Bunlara ek olarak bölüme özgü dersler olan haberleşme teorisi analog haberleşme sayısal haberleşme gibi dersler de vardır.

Eğitimleri süresince elektronik laboratuarı devreler ve elektrik ölçme laboratuarı haberleşme laboratuarı mikroişlemci laboratuarı gibi laboratuarlarda uygulama yaparlar.

Bu bölümde uzmanlaşacak öğrencilerin mezun olduktan sonra çeşitli niteliklere sahip olması gerekir. Bölüme duyulan ilgi ve merak çok önemlidir özellikle elektrik ve fizik konularında araştırmalara katılmalıdır. Ayrıca yüksek bir akademik yeteneğe sahip olması tercih edilir. Göz-el koordinasyonu konusunda iyi ve yaratıcı olmalıdır. Yaratıcılık ve zamanı iyi kullanabilme bu meslekte oldukça önemlidir. Her meslekte olduğu gibi yabancı dil bilgisi gerektirir ve bu dil özellikle İngilizce'dir. Hem takım çalışmasında hem de bireysel projelerde başarılı olabilecek bir yapıya sahip olmalıdır.


Mezun olduktan sonra eletronik ve haberleşme mühendisi ünvanı alan mezunlar; elektronik alet sistemlerini tasarlarlar üretilen ürünlerin bakımı ve çalışması konusunda görev alırlar filtre tasarımı yapay sinir ağları elektronik elemanların modellemesitıpta laser uygulamaları mobil haberleşme bilgisayar ve veri haberleşmesi sayısal işaret ve görüntü işleme lokal alan şebekeleri gibi alanlarda çalışabilirler.

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği'nin çalışma ortamı uzmanlaşılan alana göre değişir. Tasarlama yöneticilik ve AR-GE faaliyetlerinde bulunanlar için temiz ve düzenli ofis ortamlarıdır. Fakat üretimde çalışıldığında çalışma ortamı az miktarda nemkoku kir yağ gürültü olabilir. Bu nedenle üretimde çalışanların özel koruma giysileriyle çalışmaları daha uygundur. Teknik destek ve bakım aşamalarında çalışma ortamı duruma göre değişkendir. Çalıştıkları süre boyunca insanlarla sürekli iletişim halindedir.

Tam zamanlı ya da proje bazında yapılan çalışmalarda vardiya sistemi ile çalışabilirler. Sık sık şehir içi veya şehir dışına seyahat etmeleri gerekebilir.
 
Üst Alt