OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
1 Kilo bamya
Yarım kilo kuşbaşı koyun eti
1 Adet limon
1 Adet sarımsak
1 Çorba kaşığı salça
2.5 Kahve fincanı margarin
1 Su bardağı su
2 Adet soğan
1 Tatlı kaşığı karabiber
4 Tatlı kaşığı tuz
Nohudun haşlanma süresi 40 dakika
Hazırlanışı
Akşamdan 1 Su bardağı nohudu, 2 tatlı kaşığı tuz ve yeterince su ile ıslatın.
Düdüklü tencerede 40 dakika haşlayıp suyunu süzün.
Bamyaların sap kısmını huni veya yuvarlak kesip temizleyin.
Eti 1 su bardağı suda 20 dakika haşlayın.
Haşlanmış etleri delikli kepçe ile çıkarıp et suyunu ayırın.
Bir tencerede margarini eritip doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsağı kavurun.
Soğanlar pembeleşince haşlanmış et ve salçayı ilave edip 5-10 dakika daha kavurun.
Bamyaları yıkayıp tuz, karabiber ve nohutla birlikte tencereye ekleyin.
Ayırdığınız et suyunu da ilave edip 20 dakika orta ateşte pişirin.
Piştikten sonra servis yapın.
Yarım kilo kuşbaşı koyun eti
1 Adet limon
1 Adet sarımsak
1 Çorba kaşığı salça
2.5 Kahve fincanı margarin
1 Su bardağı su
2 Adet soğan
1 Tatlı kaşığı karabiber
4 Tatlı kaşığı tuz
Nohudun haşlanma süresi 40 dakika
Hazırlanışı
Akşamdan 1 Su bardağı nohudu, 2 tatlı kaşığı tuz ve yeterince su ile ıslatın.
Düdüklü tencerede 40 dakika haşlayıp suyunu süzün.
Bamyaların sap kısmını huni veya yuvarlak kesip temizleyin.
Eti 1 su bardağı suda 20 dakika haşlayın.
Haşlanmış etleri delikli kepçe ile çıkarıp et suyunu ayırın.
Bir tencerede margarini eritip doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsağı kavurun.
Soğanlar pembeleşince haşlanmış et ve salçayı ilave edip 5-10 dakika daha kavurun.
Bamyaları yıkayıp tuz, karabiber ve nohutla birlikte tencereye ekleyin.
Ayırdığınız et suyunu da ilave edip 20 dakika orta ateşte pişirin.
Piştikten sonra servis yapın.