-
- Üyelik Tarihi
- 8 May 2015
-
- Mesajlar
- 7,886
-
- MFC Puanı
- 1,903
Malzemeleri
200 gr bayat ekmek3 adet yumurta1 su bardağı tepeleme tozşeker2 bardak süt3 yemek kaşığı tepeleme
Tereyağ veya margarin1/ 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu rendesi 1 çay kaşığı vanilya
Tarifi
Kabukaları çıkartılmış ekmek içini, sütle 15-20 dakika ıslatınç seyrek telli elekten bastırarak geçirin
Yumurtaları bir kapta 5-10 dakika çırpın
Eritilmiş yağ ile birlikte ekmeğe katın
1/ 2 bardak şeker, limon kabuğu, vanilya ekleyin
Yağlanmış bir kalıba boşaltın
Üzerine 1 yemek kaşığı şeker serpin orta ısılı fırında, üstü ve altı pembeleşinceye kadar pişirin
Kalan şekeri 1/ 2 bardak suyla kaynatıp fırından çıkartılan pudingin üzerine gezdirin
200 gr bayat ekmek3 adet yumurta1 su bardağı tepeleme tozşeker2 bardak süt3 yemek kaşığı tepeleme
Tereyağ veya margarin1/ 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu rendesi 1 çay kaşığı vanilya
Tarifi
Kabukaları çıkartılmış ekmek içini, sütle 15-20 dakika ıslatınç seyrek telli elekten bastırarak geçirin
Yumurtaları bir kapta 5-10 dakika çırpın
Eritilmiş yağ ile birlikte ekmeğe katın
1/ 2 bardak şeker, limon kabuğu, vanilya ekleyin
Yağlanmış bir kalıba boşaltın
Üzerine 1 yemek kaşığı şeker serpin orta ısılı fırında, üstü ve altı pembeleşinceye kadar pişirin
Kalan şekeri 1/ 2 bardak suyla kaynatıp fırından çıkartılan pudingin üzerine gezdirin