- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Malzemeler
Ev yapımı baharatlı ekmek kâsesi
250 gr Horeca Select ekmeklik un
1 çay kaşığı Horeca Select toz şeker
1 çay kaşığı Aro tuz
140 ml ılık su
10 gr Yaş Maya
3 gr Horeca Select taze biberiye
3-4 yaprak Horeca Select taze fesleğen
40 gr Aro sızma zeytinyağı
Taze kekikli yeşil zeytin çorbası
100 gr Horeca Select yeşil zeytin fileto
½ adet Aro yemeklik kuru soğan
30 gr Horeca Select tereyağ
1 diş Horeca Select sarımsak
3 gr Horeca Select taze kekik
2 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz
Izgara Kuzu Filetosu
50 gr kuzu bonfile
1 yemek kaşığı Aro sızma zeytinyağ
1 /2 çay kaşığı Himalaya tuzu
1 dal Horeca Select taze kekik
Üzeri için:
10 ge Horeca Select tereyağı
1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
½ çay kaşığı pul biber
Hazırlanışı
1. Ekmek kâsesi için unu, derin bir karıştırma kabına alın ve sırasıyla 30 gr zeytinyağı, toz şeker, tuz, su, yaş maya ilave ederek yoğurmaya başlayın.
2. Taze biberiye ve taze fesleğen yapraklarını çok ince kıydıktan sonra hamura ilave edin ve bir kez daha yoğurarak özleşmesini sağlayın.
3. Derin kare şeklinde bir fırın kabını, geri kalan zeytinyağı ile yağlandıktan sonra hamuru içine koyarak 20 dakika oda ısısında mayalayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
4. Sarımsak ve kuru soğan brunoise (çok minik küp) doğrandıktan sonra, tereyağını derin bir tencereye alıp eritin.
5. İlk olarak sarımsak, ardından soğanı ilave ederek hafif pembeleşinceye dek soteleyin ve taze kekik yaprakları ile fileto yeşil zeytinleri ilave ederek kavurmaya devam edin.
6. 5 dakika orta hararetli ısıda kavrulduktan sonra tavuk suyu, tuz ilave ederek kaynamaya bırakın, bir kaç taşım kaynadıktan sonra blenderla çekin.
7. Kuzu bonfilesi, zeytinyağ ve taze kekik yaprakları ile marine ederek ızgarada pişirip, Himalaya tuzu ile tatlandırın.
8. Bir tavaya tereyağ koyup eritin, içerisine kırmızı toz biber ve pul biber ilave ederek yağın renk almasını sağlayın ve ocağın altını kapatın.
9. Ekmek kâsesinin üst tarafını kapak şeklinde kestikten sonra alt tabanını çıkartmayacak şekilde oyun ve önceden 180 derece ısıtılmış fırında 8 dakika kurumaya bırakın. Fırından çıkarın ve dışarıda sertleşmesini sağlayın.
10. Kâseye çorba doldurulduktan sonra içerisine dilimlenmiş kuzu filetosu koyup üzerine kırmızı yağ gezdirerek servis edin.
Ev yapımı baharatlı ekmek kâsesi
250 gr Horeca Select ekmeklik un
1 çay kaşığı Horeca Select toz şeker
1 çay kaşığı Aro tuz
140 ml ılık su
10 gr Yaş Maya
3 gr Horeca Select taze biberiye
3-4 yaprak Horeca Select taze fesleğen
40 gr Aro sızma zeytinyağı
Taze kekikli yeşil zeytin çorbası
100 gr Horeca Select yeşil zeytin fileto
½ adet Aro yemeklik kuru soğan
30 gr Horeca Select tereyağ
1 diş Horeca Select sarımsak
3 gr Horeca Select taze kekik
2 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz
Izgara Kuzu Filetosu
50 gr kuzu bonfile
1 yemek kaşığı Aro sızma zeytinyağ
1 /2 çay kaşığı Himalaya tuzu
1 dal Horeca Select taze kekik
Üzeri için:
10 ge Horeca Select tereyağı
1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
½ çay kaşığı pul biber
Hazırlanışı
1. Ekmek kâsesi için unu, derin bir karıştırma kabına alın ve sırasıyla 30 gr zeytinyağı, toz şeker, tuz, su, yaş maya ilave ederek yoğurmaya başlayın.
2. Taze biberiye ve taze fesleğen yapraklarını çok ince kıydıktan sonra hamura ilave edin ve bir kez daha yoğurarak özleşmesini sağlayın.
3. Derin kare şeklinde bir fırın kabını, geri kalan zeytinyağı ile yağlandıktan sonra hamuru içine koyarak 20 dakika oda ısısında mayalayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
4. Sarımsak ve kuru soğan brunoise (çok minik küp) doğrandıktan sonra, tereyağını derin bir tencereye alıp eritin.
5. İlk olarak sarımsak, ardından soğanı ilave ederek hafif pembeleşinceye dek soteleyin ve taze kekik yaprakları ile fileto yeşil zeytinleri ilave ederek kavurmaya devam edin.
6. 5 dakika orta hararetli ısıda kavrulduktan sonra tavuk suyu, tuz ilave ederek kaynamaya bırakın, bir kaç taşım kaynadıktan sonra blenderla çekin.
7. Kuzu bonfilesi, zeytinyağ ve taze kekik yaprakları ile marine ederek ızgarada pişirip, Himalaya tuzu ile tatlandırın.
8. Bir tavaya tereyağ koyup eritin, içerisine kırmızı toz biber ve pul biber ilave ederek yağın renk almasını sağlayın ve ocağın altını kapatın.
9. Ekmek kâsesinin üst tarafını kapak şeklinde kestikten sonra alt tabanını çıkartmayacak şekilde oyun ve önceden 180 derece ısıtılmış fırında 8 dakika kurumaya bırakın. Fırından çıkarın ve dışarıda sertleşmesini sağlayın.
10. Kâseye çorba doldurulduktan sonra içerisine dilimlenmiş kuzu filetosu koyup üzerine kırmızı yağ gezdirerek servis edin.