Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Eğitim-Öğretimde serbest kıyafet uygulaması

Aura

DüşŁєrimden İbɑrєtsiη
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    52
İyi, hoş, güzel de nerde kaldı fırsat ve imkan eşitliği?

ibadeath

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    13
ya kardeşim iyi güzel durumu iyi olan, kötü olan diyorsunuz, zengin özel okula gönderiyor cocugunu diğerleri zaten evinin yakınındaki okullara gönderiyor gelir olarak o kadar büyük farklılıklar yok yani bu insanlar arasında.

Ruya

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    28
Doğru bir karar . Bu ülkede fakir kesimin oldugu bir gercek... Zaten üniforma bile olsa bir cocugun giydigi formdan dan anlasılabiliyor fakir mi zengin mi ! Kaldı ki artık devlet okuluna giden zengin ögrenci olduguna da inanmıyorum. Ve cocuklar cocukken ögrensinler bununla bas etmeyi... Üstüne giydikleri kıyafetlerle kendilerini degerlendirmeyen arkadaların sahbii olurlar.

Katherina

Smyrna.
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    12
Bunlarin kiyafet serbestligii dedikleri kiyafette uniforma zorunlulugunu kaldirip beyinlere uniform uygulamaktan baska birsey degildir. Imam hatipler icin yapilacak yeniligi baska yeniliklerin arasina sokup fazla tepki cekmemektir amaç.

Stskeep

☆ н e l p e r ☆
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    24
Ilk günlerde herkes için çok güzel olacak, herkes birbirine kıyafetini göstericek saçlarını göstericek. Bir kaç ay geçecek aa artık hep aynı elbiseleri giyiyorum diyen kişiler çıkacak ailelerine zor anlar yaşatabilecek. Kimileride onları uzaktan izleyecek, ben niye her gün farklı kıyafet giyemiyorum diyerek. Okullarda piskolojik bir baskı oluşmuş olacak.

esekherif

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    43
Bu hafta ''Yalan dünya'' dizisinde bir replik vardı espiriyi kimse yapmadan ben yapayım. ''Neyin kafası bu''! (Buradaki espiri ''neyin kafası'' demek değil,espiriyi kimse yapmadan ben yapayım demektir!)
Genel olarak karşı çıkanların, zengin ve fakir ayrımını daha da derinleştireceği endişesi olduğunu görüyorum.
Etiler de oturan zengin çocuğu özel şöförüyle gelip Zeytinburnu Atatürk ilköğretim okulanda okumayacak zaten ! Tanrı Aşkına sizin neyiniz var ha !

youtube.com/watch?v=Jv4ULQ_3Xuw

esekherif

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    43
Cidden bizim neyimiz var? :))

Neden bu tepki biliyormusunuz, her yapılan art niyet ile yapılıyor gibi geliyor olması :)

Sevgili Katherina, herşeye böyle önyargı ile baktığımız için olmasın bu?
Roden gibi elimizi şakağımıza alıp az düşünsek ha ! Burada sihirli kelime; ''İsteyen''
İsteyen istediği şekilde okuluna gidecek! Bunu bir an da hazzetmek elbette kolay değildir! Bu uygulamalar artık üçün sınıf ülkelerde kaldı ! Kuzey Kore değiliz biz !

JuLia

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    141
Yillardir kıyafet serbestligi olsun diye istendi simdi uygulamaya gecildi hata olarak goruldu insanlarimiz ne istediginden hicbir konuda emin deil.

Lady

Özel Üye
Özel Üye
  • MFC Puanı
    726
eah sonunda.. İyice yamali avrupa standartlarina giriyor TÜRKİYE. Yazik bunda dogu bati davalari yetmiyormus gibi, sürekli esitlik esitlik diye bas bas bagiran MILLETVEKILLERI. Biriniz bu olaya dur demeli. Okul kiyafetleri ilkögretimin aslinda esitligini simgeliyordu, herkes maviydi, daha öncesinden herkes siyah, son zamanlarda okulllara özel kiyafetler.. ve simdilerde kafana göre, bu uygulama hiyerarsidir. Neyse cokta konusmaya gerek yok, bunlari ''onlarin'' görmesi lazim.

StigmatA

♣Şeytana Uymuyorum, Sadece Aynı Fikirdeyiz!♠
Forum Sorumlusu
Admin
  • MFC Puanı
    164,523
Bu guzel konu icn tesekkur ederiz Erkan.

KESİNLİKLE serbest kıyafet uygulamasını desteklemiyorum.
Durumu iyi olan var olmayan var ..
''Diger arkadaslarım her gün farklı farklı kıyafetler giyerek okula gelirken ben neden her gun aynı kıyafeti giyiyorum?'' Bu soru ögrencinin piskolojisini bozar. Kendini derslerine dahi veremez. Kendini hep bir seylerden eksik - yoksul hisseder.
Ailesine olan baskıları arttırır. Kısaca sorunlara yol açar.
Bu uygulama durdurulmalı. Ya da onaylanmamalı. Ya da yeniden gözden geçirilmeli diye düsünüyorum..
Haklarında hayırlısı olsun.

birde ek olarak anne babalarda üzülücek elbet onlarda istiycekler evlatları güzel kıyafetlerle gitsin okula arkadaşlarının yanına, fakat elde avuçta az olunca kendilerinden dahada fedakarlık etmeye çalışıcaklar buda kefelerin şirazesini bozucak tabi bunlar kendi şahsi fikirlerimiz. herkese saygı duyuyorum fikirleri için.

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Okulları adeta giyim yarışı durumuna getiricek bu uygulamayı kesinLikle desteklemiyorum. Sen ülkenin durumunu biliyorsun ülke içi ekonominin durumunu biliyorsun neyine güvenerek Avrupa standartlarına uygun hale getirmeye calısıyorsun. Avrupayı örnek alarak bıseyler yapıcaksan once egitim sistemındekı Sınav uygulamasını kaldır cocuklarımıza ve bızlere yarış atı muamelesi yapmaktan vazgec !! Ondan sonra kıyafet serbestliği sağla tamamen absürt ve gereksiz bir uygulama bıkac ay sonrasında haberlerımızde görecegız okul cocuklarının bırbırlerını yaraladıklarını hatta öldürdüklerini sonucu görmek ıcın aLim oLmaya gerek yok..

Üst Alt