OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Malzemeler:
1 Su bardağı Zeytinyağı
1 Demet Dere Otu
2 Adet Domates
2 Adet Kuru Soğan
1 Demet Maydanoz
1 Kg Asma Yaprağı
2 Su bardağı Pirinç
1 Demet Taze Nane
1 Demet Taze Soğan
2 Tatlı kaşığı Yenibahar
Limon, Tuz
Hazırlama Tarifi:
İlk olarak pirincimizi iyice yıkıyoruz nişastasından ayrılana dek iyice yıkadıktan sonra süzüyoruz. Asma yapraklarımızı kaynayan suda 5 dakika kadar haşlıyoruz. Kuru soğan ve domatesleri rendeliyoruz. Tüm yeşillikleri ip ince bi şekilde doğruyoruz. Geniş bir kabın içerisine tüm malzemeler alınıp iyice karıştırılır. Son olarak yenibahar, limon suyu ve zeytinyağını ilave edilip tekrar harmanlanır. Yaprakların içine pirinçli malzemeden koyup sarıyoruz. Tencereye dizilip üzerine zeytinyağı ve sıcak su ilave edip pişiriyoruz. Piştikten sonra biraz beklettikten sonra dilediğiniz gibi süsledikten sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
1 Su bardağı Zeytinyağı
1 Demet Dere Otu
2 Adet Domates
2 Adet Kuru Soğan
1 Demet Maydanoz
1 Kg Asma Yaprağı
2 Su bardağı Pirinç
1 Demet Taze Nane
1 Demet Taze Soğan
2 Tatlı kaşığı Yenibahar
Limon, Tuz
Hazırlama Tarifi:
İlk olarak pirincimizi iyice yıkıyoruz nişastasından ayrılana dek iyice yıkadıktan sonra süzüyoruz. Asma yapraklarımızı kaynayan suda 5 dakika kadar haşlıyoruz. Kuru soğan ve domatesleri rendeliyoruz. Tüm yeşillikleri ip ince bi şekilde doğruyoruz. Geniş bir kabın içerisine tüm malzemeler alınıp iyice karıştırılır. Son olarak yenibahar, limon suyu ve zeytinyağını ilave edilip tekrar harmanlanır. Yaprakların içine pirinçli malzemeden koyup sarıyoruz. Tencereye dizilip üzerine zeytinyağı ve sıcak su ilave edip pişiriyoruz. Piştikten sonra biraz beklettikten sonra dilediğiniz gibi süsledikten sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.