Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Duygusal Çöküş ile Nasıl Başa Çıkılır?

Peony

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    29,224
Duygusal Çöküş ile Nasıl Başa Çıkılır?

Bazen sizi üzen duygularla; rahatlıkla, üzüntünün veya kızgınlığın üstesinden gelerek başa çıkarken; bazen de bu duyguları o kadar derin yaşarsınız ki, çöküşü kimse engelleyemez.

Kendinizi size üzüntü veren durumdan soyutlayın. Onlar, sizin çöküşünüz için adeta katalizör gibidirler. Sizi üzen ve çöküşünüze neden olan duyguyu sürekli hissetmediğinizden emin olabilmek için; o katalizörden fiziksel olarak uzaklaşın ya da beyninizden tümüyle atmaya çalışın. Örneğin; eğer bir arkadaşınızla kavga ettiyseniz, bu arkadaşınızın bulunduğu yeri hemen terk edin.

Oturun ve kendinizi rahatlatmaya çalışın. Üzüntünün bir sonucu olarak; hızlı hareket etmekten, sürekli fiziksel bir aktivite yapmaya çalışmaktan kaçının. Bunun yerine, kendinizi oturmaya ve derin nefesler almaya zorlayın. Dilerseniz 10’dan geriye doğru sayın ya da sadece beyninizi boşaltın.

Güvenebileceğiniz birine gidin ve yardım isteyin. Bir arkadaşınızı veya ailenden birini arayın ve desteğine ihtiyacınız olduğunu söyleyin. Neyin sizi üzdüğünü ve şu an nasıl hissettiğinizi bu kişiye anlatın. Bu kişi, sizi rahatlatmaya çalışabilir, size her şeyin iyi olacağını hatırlatabilir ya da belki sizin zaten bildiğiniz ama bu hassas döneminizde sizi yatıştıracak şeyler söyleyebilir.

Eğer bu üzüntülü haliniz geçmiyor gibiyse, tıbbi bir yardım alabilirsiniz. Eğer atlatabilirseniz kendiniz atlatmaya çalışın ama mümkün değilse ve bir türlü sakinleşemiyor ya da normal mutluluk düzeyinize dönemiyorsanız; bir ruh sağlığı pratisyeninden ya da kendi hekiminizden yardım alın. Eğer duygusal çöküşünüz ağırsa, sizin kendi kendinize atlatamayacağınız bir durum söz konusu olabilir.

Alıntı

Üst Alt