Wittgenstein
MFC Üyesi
-
-
-
- MFC Puanı
- 210
Keşke ben Dünya'ya X kişisi olarak gelseydim. Peki ben Dünya'ya X kişisi olarak geldiğimde, şimdiki ben nerede olacak? Eğer X'in içindeyse, o halde X, X değil. Eğer ben diye bir şey olmayacaksa bunun da bir önemi kalmıyor, çünkü X olmak istememdeki sebep benim bazı durumlardan yoksun olmam ve X'in bulunduğu duruma erişebilmekti. Ben diye bir şey olmayacaksa, bir şeylerden yoksun olmam, bir şeyleri istemem veya bir şeye ulaşacak olmam, "ben" dediğim yapının ayrılmaz bir parçası olduğu için bunun bir anlamı kalmıyor. Ama olsun, ben, yine aynı ben olarak gelmek ama zengin bir ailede doğmak istiyorum. Peki ben zengin bir ailede doğacak olsaydım, benim için zenginliğin önemini ortaya çıkaracak durumlar ve bu durumları ortaya çıkaran olgular da yine aynı mı kalırdı? Yada en iyisi boş verin, ben aslında geçmişe geri dönmek, zamanı geri almak istiyorum. Peki ben zamanı geri aldığımda, şuan ki ben de, aldığım zamanla birlikte geri dönmeyecek mi? Bununla beraber benim zamanı geri almak istememdeki sebeplerim, düşüncelerim ve bu düşünceyi ortaya çıkaran olaylarda zamanla birlikte geri gitmeyecek mi? O halde ben, kaç kez zamanı geri alsam da alayım yine de aynı şeyleri yapmayacak mıyım? Buna benzer soruları yanılgılı bulmakla beraber, aslında başka şeylere vurgu yaptığını düşünüyorum. Zengin olmak isteyen biri için, zengin bir yaşantıyı önemsediğine yada paraya ihtiyaç duyduğuna; geçmişe dönmek isteyen biri için, geçmişte yaptığı bir şeyin doğru olmadığını, o durumu düzeltmek istediğini yada geçmişteki yaşantının kendisi için daha iyi olduğu düşüncesine; farklı bir ailede büyümek isteyenin de, kendisi için hedeflediği yada olmak istediği kimliğin büyüdüğü çevrenin uyumsuzluğuna gibi. Bu düşünceler gerçeği değil; bunların gerçekleşmesini isteyen kişinin niyetini, şuan ki hayatında ne gibi eksiklikler yaşadığını veya hangi durumlardan memnun olmadığı hakkında bir şeyler söyler bize. Peki siz kim olarak, hangi ortamda yada hangi zamanda gelmek isterdiniz? Cevaplarınız niyetinizi, bu yaşantıda ne yapmak istediğinizi, eksiğinizi yada hangi durumlardan memnun olmadığınız hakkında bir fikir verecek. |