Dünyada yaşayan milyarca insan farklı inanışlar geliştirmiştir. Büyük semavi dinlerin yanı sıra hayatınızda ilk kez duyacağınız pek çok din vardır.
İşte, ilginç inanışlar ve dinler ;
İşte, ilginç inanışlar ve dinler ;
Jainism ;
Jainisim, 2.500 yıllık tarihi olan dünyanın en eski dinlerindendir. Hindistanda yayılmıştır. Tanrıların, karmaşık bir hiyerarşi içinde insanlarla birlikte yaşadığına inan bu inançta, insanın kendini kontrol etmesi gerekir. Bedensel tutkular ve zevkler için kendinize savaş açarsınız. Onlara göre, zamanın başı ve sonu yoktur. Oruç, meditasyon ve çile çekerek arınma çok önemli ritüelleridir. Dünyada yaklaşık 5 milyon kişi bu dine mensuptur.
Mandaeism ;
Mandaeism, aydınlanma, kurtuluş ve Tanrı görüşünü benimseyen gnostik bir dindir. Bu dinin İslam dini öncesi kökenli olduğuna inanılır. Yaklaşık 70 bin Mandaeisim inananın İrana kaçtığı ve oraya yerleştiği bilinir. Herhangi bir kitapları yoktur. İsa, Yahya, İbrahim, Musa peygamberlerin sahte olduğuna inanırlar. Bir Kozmik anne ve baba, ışık, karanlık, yüce varlık gibi inanışları vardır. Büyük gizlilik içinde dinlerini sürdürmektedirler.
Candomble ;
19. yüzyılın başında ortaya çıkan Afro- Brezilya dinidir. Köleleştirilmiş Afrikalılar tarafından ortaya çıkmıştır. Orishas isimi verilen bir tanrı her insan için bir tane vardır ve onu korur. Bu dinde iyi ve kötü yoktur. Her insan, sonuna kadar kendi kaderini yerine getirmek için çalışır. Yaptığınız herhangi bir kötülük mutlaka size dönecektir. Yaklaşık 2 milyon kişi bu dine inanmaktadır.
Aetherius ;
Aetherius, yeni çağın Ufo dinidir. George King tarafından 1950 li yıllarda kurulmuştur. Daha sonraları, Hinduizm, Budizim, Hıristiyanlık ve Ufo iddiaları ile birleşmiştir. Dünya dışı bir Kozmik efendiye inanılır. Dinin amacı, insanları bu dünya dışı varlıklara işbirliği yapacak düzeye getirmektir. Mesihin bir uçan daire ile dünyaya geleceğine inanılır. Dünya çapında milyonlarca insan bu dine inanmaktadır.
Hermetizm ;
Hermetizm, Rönesans ve reformasyon sırasında Batı ezoterik geleneğinden etkilenen bir inanç sistemidir. Simya, astroloji bu dinde sıklıkla kullanılan öğelerdir. 1300-1600 yılları arasında bilimin gelişmesi ile ortaya çıktığına inanılır. Hermesçiler, kötü iblisler, ilahi melekler, kara büyü ve ilahi büyüye inanırlar.
Zerdüşlük ;
Eski İran kökenli din ve felsefe, tek tanrılı bir dindir. Eski zamanlarda pek çok imparatorluğun dini olmuştur. 145 milyon Zerdüşt bugün dünyamızda vardır. Yahudilik, Hıristiyanlık, İslamiyet gibi dinlerden çok etkilenmiştir. İyi ve kötü birbiri ile mücadele etmektedir. Din, aile ve yaşlılar, saygı konularında çok öğretiye sahiptir.
Thelema ;
20. yüzyılda yazar Alesiter Crowley tarafından geliştirilmiştir. O ve eşi 1904 yılında Mısırda Aiwass isimli bir varlıkla temasa geçtiğini iddia etmiştir. Onun ona bir kitap verdiğini söyler. Kitapta eski Mısır Tanrılarının adı sıklıkla geçmektedir. Yoga, mistisizm ve Kabala fikirleri vardır.