Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Dünya yuvarlak Değil Tartışması!

SouL

➡️ ↘️ ↖️ ↪️ ↩️ ⤴️ ⤵️ Ben Sakinim!!!
Yönetici
  • MFC Puanı
    3,901
AK Parti Fatih Gençlik Kolları internet sitesinde kendisini Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı olarak tanıtan Tolgay Demir, 'Düz Dünya Teorisi' başlıklı bir yazı yayınladı.

Demir yazısında, "Dünyanın yuvarlak olması mason uydurması, Dünya düzdür" dedi, "Özellikle son 500 yıldır küre Dünya tam anlamıyla kabul görmeye başlamıştır ve ilginçtir ki bunu öne sürenlerin tamamı mason kulübü üyeleridir" diye yazdı.

Evet Megaforum Değerli Üyeleri sizce Dünya Yuvarlak mı?.. yoksa Değilmi?

Bezelye

♫♪ Deniz üstü köpürür ♪♫, Hey canım rinnan nay ri
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2,153
Bunun daha acıklı gerçeği şudur :
Bu zat, paylaştığı yazıda infial suçu işlemiştir. Çünkü yazdığı yazı kendine ait olmamakla birlikte, başka bir dilden çeviridir.
Fen bilimlerinde şaka yoktur. Sosyal bilgiler, bilimler gibi öyle her önüne gelenin tartışacağı bilgiler değildir.

SouL

Yönetici
  • MFC Puanı
    3,901
Bence yuvarlak değince adam alınmış! :D

SouL

Yönetici
  • MFC Puanı
    3,901
 ●Güneş doğarken yada batarken yavaş yavaş doğar ve batar .Eğer dünya düz olsaydıbirden bire doğar ve batardı.
 ●Yaklaşan bir gemiyi izlediğimizde geminin önce bayrağını yaklaştıkça direğini ve sonradan da teknesini görürüz. Eğer dünya düz olsaydı.her Yerden geminin tamamını görürdük.
 ●Dünyanın her hangi bir yerinden hareket eden uçak hep aynı yöne giderse yine hareket ettiği noktaya gelir.Çünkü dünyanın şekli küreye benzer.
 ●Uzaydan çekilmiş fotoğraflar incelendiğinde Dünyanın aslında tam bir küre olmadığı alttan ve üstten hafif basık olduğu görülmüştür

Dünya’nın Yuvarlak Oluşuna Deliller

 ●Sahilde bir yelkenliyi uzaklaşırken izlediğimizde önce gövdesinin ufkun altında kaybolduğunu görürüz; en sonunda yelkenleri ve direkleri görüş alanımızdan çıkar.
 ●Yine sahilde yüksekçe bir yerden çepçevre ufka baktığımızda dünyanın eğriliğini fark edebiliriz.
 ●Dünyanın güneş ile ay arasına girmesinden kaynaklanan ay tutulması olayı sırasında dünyanın gölgesi ayın üzerine düştüğünde de küreselliği çok bariz bir şekilde görülür.
 ●Kuzeye ya da güneye doğru uzun yolculuklar yapmamız halinde geceleri görebildiğimiz takım yıldızların ufuktan olan yükseklikleri (bulunduğumuz enleme göre) artar ya da azalır. Örneğin ekvatorda durup kuzeye doğru baktığımızda artık Kutup Yıldızını ve üyesi olduğu Ursa Minor (Küçük Ayı) takım yıldızını göremeyiz.
 ●Doğudan batıya ya da aksi yönde yine uzun yolculuklar yapmamız halinde güneşin ve yıldızların doğuş ve batış saatleri değişecektir. Şayet dünya tepsi gibi düz olsaydı bu gök cisimlerinin her yerde hep aynı saatlerde doğup batmaları gerekirdi.

Alıntıdır.

Qasem

TevhiD , AdaleT , ÖzgürlüK
Üyeliği durduruldu!
  • MFC Puanı
    24
Buna dair yüzlerce sözde araştırma yazısı var...
İnsanın tebessüm edesi geliyor...
Dünya düzdür anlayışını benimseyenler asala aya çıkılmadığınıda savunurlar, resimlerin ve görsellerin atölye çalışması olduğu kanısındadırlar...
Bunun gibi yüzlerce iddia, okumaya değer ama gerçekçi değil...

MonteKristo

Ben o yoldan çıktım
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    1,903
Bilimde ileriye gitmemiz lazım geriye değil. :f34:

SouL

Yönetici
  • MFC Puanı
    3,901
Asrın liderimiz ne diyor aslında ona bakmak lazım :D:sigara