- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Nüfus: 125,879,000 (1995 sayımı).
Resmi Dil: Japonca
Para Birimi: Japon Yeni
Yüzölçümü: 377,801 km2
Başkent: Tokyo
Önemli Şehirler: Osaka, Kyoto, Hiroşima, Kobe, Fukuoka, Nagoya, Sapporo
Önemli Sanayileri: Otomobil, gemi, elektronik, optik, deniz ürünleri.
En yüksek yeri: Fuci Dağı (3,776 m)
Din: Şinto ve Budizm
Yönetim Şekli: Anayasal monarşi
Okur - Yazar oranı: %99
Doğu Asya'da, dördü büyük olmak üzere, irili ufaklı yaklaşık 1000 kadar ada üzerine kurulu, anayasal monarşi ile yönetilen bir ülke olan Japonya, kuzeyinde Ohotsk Denizi, doğusunda Pasifik Okyanusu, güneyinde yine Pasifik Okyanusu ve Çin Denizi, batısında Kore Boğazı ve Japon Denizi ile çevrilidir. Kuzeyde Rusya'nın en doğusundaki Sakhalin adasından, güneyde Tayvan'a kadar bir hilal şeklinde uzanır. Japonya'nın genel görüntüsünü oluşturan 4 büyük adası kuzeyden güneye doğru Hokkaido, en büyük adası olan Honşu, dört büyük adanın en küçüğü olan Şikoku ve güneyde de Kyuşu olarak sıralanır. Başkenti ve aynı zamanda en büyük şehri Honşu'da yer alan Tokyo olan Japonya'nın tüm adalarla birlikte toplam yüzölçümü 377,688 km2'dir.
Para; Paranızı ülkeye USD dolar bazında sokup, orada Japon Yen'ine çevirmenizi tavsiye ederiz. Postaneler veya bankalar bu iş için ideal ama postanelerin rate'i biraz daha iyi. Bunun yanısıra Citibank veya herhangibir banka atm'sinden kredi kartınız aracılığıyla para çekebilirsiniz. Bununla birlikte kredi kartınız Plus veya Cirrus Network değilse Japonya'da tamamen kullanışsız olacaktır.
İklim; Japonya ya giderken giyim konusunda da tedarikli olun. Özellikle Haziran ve Temmuz ayı ortası çok nemli. Yazın hava sıcaklığı 38 dedeceye kadar çıkabilir. Kış aylarında soğukluk, özellikle ülkenin güneyinde -2 veya -3 civarlarında olabilir. Sonbahar için Japonya ya gitmek için en iyi mevsim diyebiliriz.
Japon Adaları, kuzeyden güneye yaklaşık 15 derecelik bir enlemde uzanır. Bu yüzden iklim bölgelere göre oldukça büyük farklılıklar gösterir. Yıl boyu ortalama sıcaklık, Sibirya tarafından gelen soğuk kuzeybatı rüzgarlarının etkisiyle, kuzeydeki Hokkaido adasında yaklaşık 4°C iken, sıcak Kuroşio Akıntı'sından (Japon Akıntısı) etkilenen güneydeki Ryukyu adalarında yaklaşık 16°C'yi bulur. Japonya'nın kuzey bölgesinde kışlar dondurucu ve sert, yazlar ise serin geçer. Güneyde ise tam tersine yazın nemli ve oldukca sıcak bir yarı-tropikal iklim görülürken, kışları da ılık ve çok kısa süreli kar yağışlı bir mevsim hakimdir. Japonya, güneydoğu musonlarının geçiş bölgesinde olduğundan yazları çok nemlidir. Yıllık yağış oranı Hokkaido'da 1020 mm'den; Honşu'da 3810 mm'ye kadar bölgesel değişimler gösterir. Ağustos sonlarında başlayan tayfun mevsimi özellikle güney ve batı kesiminde olmak üzere ülke genelinde etkilidir. Tayfunlar her yıl başta denizcilik ve balıkçılık gibi alanlarda ülke çapında büyük maddi zarara ve can kaybına neden olur.
Din; Japon toplumu toplumsal ilişkilerin şekillendirilmesinde dini inanışlardan çok, güçlü sosyal ve bireysel değerler üzerine kurulu bir toplumdur. Uyumluluk ve karşılıklı bağımlılığın vurgulandığı eğitim sisteminin bunun sürdürebilir kılınmasında önemli bir yeri vardır.
Konfüçyüs geleneğiyle Japon sosyal düzen anlayışı arasında sıkı bir ilişki vardır. Bireylerin toplumdaki sosyal rollerine uygun davranışlar göstermesi gerekliliğinin temelinde bu dini inanış gelmektedir. Buda toplumda hiyerarşiyi doğallaştırır. Bu da bireyler arasında muhatabın gerçek anlamda kim olduğunun bilinmemesi durumunda doğabilecek yanlışlıklardan kaçınmak amacıyla iletişimi güçleştirir. Japonca statü farlılıklarını ifade etmenin en önemli aracıdır.
Buna rağmen Modern Japon toplumunun seküler olduğu söylenebilir. Hastalıkların ve ölümün modern top teorileriyle açıklanmasına rağmen, hastalanmış bir Japon aynı zamanda hem tıp doktoruna, geleneksel Çin tıbbı konusunda yetkin bir doktora yada yerel bir tapınağa gitmesi çok doğaldır. Tıp doktoru hastalığın bir enfeksiyondan kaynaklandığını, diğerinin vücut dengesinin sağlıklı olmadığından kaynaklandığını, tapınağa gitmenin nedeni de ilahi anlamda temizlenmenin bir aracı olarak görülebilir. Üniversite giriş sınavına çalışan bir öğrencinin başarısının çok çalışmaya bağlı olduğunu bilmesinin yanında tapınağa gidip dua etmesi de aynı düzeyde normaldir.
Yukarıda ifade edilen değerler çeşitli dini ve felsefi geleneklerden gelir. Temeli antik Japon dini olan Şintoizm tarafından şekillendirilen Japon dünya görüşü, hiyerarşi, sadakat, imparatorun tanrının oğlu olduğu anlayışlarını Konfüçyüzimden almaktadır. Budizm ise toplumsal yaşamın, sanat ve tapınakların arkasındaki temel değerdir
19. Yüzyıl'ın ikinci yarısında Şinto dini ulusal din olarak ilan edildikten sonra, imparatorun tanrılık vasfı ve diğer kutsal ve yüksek vasıflarının da ağırlığıyla, tüm Japon halkı dini kökenlerine bakılmaksızın Şinto tapınaklarında ibadet etmeye zorlandı. 1946'da Müttefik kuvvetlerin zorlamasıyla Şinto dini devlet dini olmaktan çıkarıldı ve imparator Hirohito Tanrı olmadığını resmen kabul etti. 1947 yılında Şinto resmi din olmaktan çıkarıldı ve mutlak dini özgürlük resmi olarak ilan edildi.
Japonya'da en yaygın inanç Şinto olarak görülmesine rağmen, aslen Şinto dini Budizm'in etkisiyle büyük bir değişime uğradığı için, genel inanış Budizm'dir. Bu yüzden şintoist olan kesimin büyük kısmı aynı zamanda budisttir. Hıristiyanlık, Rum Ortodoks, Protestan ve Roma Katolik mezheplerinde görülmesine rağmen hıristiyan kesimin oranı %1-2'yi geçmez.
Geleneksel Sporlar
a)Sumo
b)Aikido
c)Kyudo
d)Kendo
e)Judo
f)Karate
Geleneksel Uğraşlar
a)Bonsai
b)Origami
c)İkebana
d)Taçibana
e)Şodo (Kaligrafi)
GÖRMEDEN DÖNMEYİN
Büyük şehirlerdeki birçok çağdaş galerinin dışında, kültürel hazineler ve tarihi eserler genelde tapınaklarda bulunan özel bölümlerde sergilenir. Bu tapınakların en ünlülerinden biri Kyoto'daki Myohoin tapınağıdır. Önemli galeri ve müzelerin bir çoğu Tokyo'da bulunur. Bunların en nemlisi, aynı zamanda ülkenin de en büyük müzesi olan Tokyo Ulusal Müzesi'dir. Bunun dışında Kaligrafi Müzesi, Ulusal Batı Sanatları Müzesi, Meici Tapınağı Müzesi ve Japon Halk Sanatları Müzesi sayılabilir.
Japonya'da turist olmanın en güzel tarafi belki de turistik bölge aramaya gerek olmayışıdır. Ülkenin hemen her yerinde tarihi eserlerin sergilendigi müzeler ya da kendisi başlıbaşına tarihi eser olan birçok yapı bulmak mümkün. Dahası tarihi eser merakınız yoksa bile, ülkenin her yerinden fışkıran doğayı gezmek yeterince eğlenceli ve dinlendirici. Yine de başlıca görülmesi gereken şehirler olarak, en büyük şehir olan Tokyo, Japonya'nın Venedik'i Osaka, tarih ve doğanın içiçe olduğu Kyoto ne Nara, tropikal iklimin cömertçe süsledigi Kyuşu ve Okinawa, gelişmiş bir şehir ve inanılmaz doğayı aynı anda -atom bombası müzesini gezdikten sonra boğazınıza oturan yumruğu yutmaya çalışarak da olsa- görebileceginiz Hiroşima en göze çarpanlar. Ancak yukarıda da bahsettigim gibi en ücra köşede bile mutlaka tarihi bir tapınak, bir müze ya da cennet gibi bir park bulabileceginiz, turistik açıdan çok elverişli bir ülke.
Imperial Saray'ından Ginza'ya kadar yürüyüş.
Japonya dünyadaki en pahalı ülkelerden biri.
Saray Meiji Restorasyon'undan sonra Kraliyet Aile'sinin yerleşimi olmuştur. Sarayın doğu bahçesi şuan halka açık. Gezmenizi tavsiye ederiz.
(Tokyo İstasyon'undan 10 dakika)
imperial sarayı
Ginza Caddesi Kraliyet Sarayından yürüyerek 15 dakika tutuyor. Burada Batı mimarisinin etkisinde kalmış birçok yapı görebilirsiniz. Bununla birlikte lüks alışveriş mağazalarını bulabileceğiniz bir yer
Shibuya'dan Harajuku'ya kadar yürüyüş.
Shibuya Japon gençliği arasında en popüler yerlerden biri. Buraya JR, veya Tokyo metrosuyla çok kolay ulaşabilirsiniz. Bu çevrede karşınıza çıkacak şey ise büyük department stores, sinemalar, fast food, international ve her bütçeye uygun restauranlar.
Harajukunun eskiye nazaran bir moda merkezi olarak geliştiğini söylersek yanılmayız sanırım. Ana cadde boyunca uzanan butik, stilist dükkanları, cafe ve restaurantlar, Harajuku Fashion diye bir kavram yaratmıştır.
Sumida Nehri Gezisi
Sumida Nehri için geziler Azuma KöPage Ranküsünün yanındaki iskeleden kalkmakta. Bahar çiçek, yaz havai fişek, kış da kar getirir Sumidaya. Ve bunların eşliğinde bot gezintisi Tokyoda yapacağınız en güzel etkinliklerden biri olacak.
Shitamati Yürüyüş
Asakusa tapınağının kapısı geçmişten bugüne kadar ayakta ve birçok mevsim festivali bu civarda yapılmakta. Buraya yapacağınız bir gezi eğlence ve gelenekleri sürdüren bugünkü Japonyayı görmenizi sağlayacak.
Diğerleri
Tokyo Kulesi
Asakusa Kanon Tapınağı
Sumida Nehir Gezisi
Ginza
Ulusal Diet Binası
Meiji Shinto Türbesi
Happoen Japanese Bahçesi
Lucasfilm Ltd. and The Walt Disney Şirketi
Bonsai Bahçesi
Kabuki Tiyatrosu
Twilight at Ginza
Matsubaya Geyşa Evi
Imperial Sarayı
Tokyo Ulusal Müzesi
Sumo Stadyumu (Kokugikan)
Edo Tokyo Müzesi
Akihabara Elektrik Şehri
Tsukiji Balık Market
Parklar Bahçeler
Hibiya Parkı
Happoen Japaneese Bahçesi
Koishikawa Korakuen
Kitanomaru Parkı
Yanaka
Hama-rikyu Teien
Yoyogi Parkı
Meiji Jingu Türbesi
Shinjuku Gyoen Ulusal Bahçesi
Rikugien Bahçesi
Odaiba-Kaihinkoen
Kasai Rinkai Parkı
Eğlence
Konserler, oyunlar, opera ve bale, yerli danslar, Tokyo'da bulabileceğiniz şeylerden sadece bazıları. Bunlara ek olarak, stand up showlar, kabuki oyunları ve tiyatrolar birkaç seçenek daha. Geceler jazz evlerinin, dans kulüplerinin, restoranların bulunduğu Roppongi, Akasaka ve Aoyama'da hep çok uzundur.
Japonya'da bugün en popüler eğlence yerleri meyhaneler ve karaoke barlarıdır. Genelde arkadaşlar birkaç hafta önceden sözleşir. Önce meyhane ya da restoranda yenip içtildikten sonra karaoke barlara gidilir. Karaoke barlarında birçok özel oda bulunur. İçlerinde bir adet TV ve bu TV'ye bağlı kompleks bir diskçalar sistemi ve oturma yerleri olan bu odalar saat başı para ödenerek kiralanır. Diskçaların içine yüklü olan binlerce şarkıdan biri seçildikten sonra, TV'deki video klip ve altyazılara uygun olarak söylenir. Hemen tüm karaoke barlarının şarkı listesinde, Japonca çoğunlukta olmak üzere, İngilizce, Çince, Korece ve diğer dillerden binlerce şarkı bulunur.
Eğlence denince, Japonya'ya özgü olan Paçinko'yu da unutmamak gerek Kumarhanelerdeki kollu makinelerle, tilt makineleri karışımı bir makine ile oynanır. Makineye nakit para yerine, Paçinko plazalardan alınan küçük bilyeler atılır. Ve tabii ki para değil bilye kazanılır. Daha sonra bilyelerin bazı eşyalarla değiştirilmesi mümkündür.
Yüzlerce yıllık geçmişe sahip Japon festivalleri, bugün de genç-yaşlı herkesin katıldığı eğlencelerdir.
Resmi Dil: Japonca
Para Birimi: Japon Yeni
Yüzölçümü: 377,801 km2
Başkent: Tokyo
Önemli Şehirler: Osaka, Kyoto, Hiroşima, Kobe, Fukuoka, Nagoya, Sapporo
Önemli Sanayileri: Otomobil, gemi, elektronik, optik, deniz ürünleri.
En yüksek yeri: Fuci Dağı (3,776 m)
Din: Şinto ve Budizm
Yönetim Şekli: Anayasal monarşi
Okur - Yazar oranı: %99
Doğu Asya'da, dördü büyük olmak üzere, irili ufaklı yaklaşık 1000 kadar ada üzerine kurulu, anayasal monarşi ile yönetilen bir ülke olan Japonya, kuzeyinde Ohotsk Denizi, doğusunda Pasifik Okyanusu, güneyinde yine Pasifik Okyanusu ve Çin Denizi, batısında Kore Boğazı ve Japon Denizi ile çevrilidir. Kuzeyde Rusya'nın en doğusundaki Sakhalin adasından, güneyde Tayvan'a kadar bir hilal şeklinde uzanır. Japonya'nın genel görüntüsünü oluşturan 4 büyük adası kuzeyden güneye doğru Hokkaido, en büyük adası olan Honşu, dört büyük adanın en küçüğü olan Şikoku ve güneyde de Kyuşu olarak sıralanır. Başkenti ve aynı zamanda en büyük şehri Honşu'da yer alan Tokyo olan Japonya'nın tüm adalarla birlikte toplam yüzölçümü 377,688 km2'dir.
Para; Paranızı ülkeye USD dolar bazında sokup, orada Japon Yen'ine çevirmenizi tavsiye ederiz. Postaneler veya bankalar bu iş için ideal ama postanelerin rate'i biraz daha iyi. Bunun yanısıra Citibank veya herhangibir banka atm'sinden kredi kartınız aracılığıyla para çekebilirsiniz. Bununla birlikte kredi kartınız Plus veya Cirrus Network değilse Japonya'da tamamen kullanışsız olacaktır.
İklim; Japonya ya giderken giyim konusunda da tedarikli olun. Özellikle Haziran ve Temmuz ayı ortası çok nemli. Yazın hava sıcaklığı 38 dedeceye kadar çıkabilir. Kış aylarında soğukluk, özellikle ülkenin güneyinde -2 veya -3 civarlarında olabilir. Sonbahar için Japonya ya gitmek için en iyi mevsim diyebiliriz.
Japon Adaları, kuzeyden güneye yaklaşık 15 derecelik bir enlemde uzanır. Bu yüzden iklim bölgelere göre oldukça büyük farklılıklar gösterir. Yıl boyu ortalama sıcaklık, Sibirya tarafından gelen soğuk kuzeybatı rüzgarlarının etkisiyle, kuzeydeki Hokkaido adasında yaklaşık 4°C iken, sıcak Kuroşio Akıntı'sından (Japon Akıntısı) etkilenen güneydeki Ryukyu adalarında yaklaşık 16°C'yi bulur. Japonya'nın kuzey bölgesinde kışlar dondurucu ve sert, yazlar ise serin geçer. Güneyde ise tam tersine yazın nemli ve oldukca sıcak bir yarı-tropikal iklim görülürken, kışları da ılık ve çok kısa süreli kar yağışlı bir mevsim hakimdir. Japonya, güneydoğu musonlarının geçiş bölgesinde olduğundan yazları çok nemlidir. Yıllık yağış oranı Hokkaido'da 1020 mm'den; Honşu'da 3810 mm'ye kadar bölgesel değişimler gösterir. Ağustos sonlarında başlayan tayfun mevsimi özellikle güney ve batı kesiminde olmak üzere ülke genelinde etkilidir. Tayfunlar her yıl başta denizcilik ve balıkçılık gibi alanlarda ülke çapında büyük maddi zarara ve can kaybına neden olur.
Din; Japon toplumu toplumsal ilişkilerin şekillendirilmesinde dini inanışlardan çok, güçlü sosyal ve bireysel değerler üzerine kurulu bir toplumdur. Uyumluluk ve karşılıklı bağımlılığın vurgulandığı eğitim sisteminin bunun sürdürebilir kılınmasında önemli bir yeri vardır.
Konfüçyüs geleneğiyle Japon sosyal düzen anlayışı arasında sıkı bir ilişki vardır. Bireylerin toplumdaki sosyal rollerine uygun davranışlar göstermesi gerekliliğinin temelinde bu dini inanış gelmektedir. Buda toplumda hiyerarşiyi doğallaştırır. Bu da bireyler arasında muhatabın gerçek anlamda kim olduğunun bilinmemesi durumunda doğabilecek yanlışlıklardan kaçınmak amacıyla iletişimi güçleştirir. Japonca statü farlılıklarını ifade etmenin en önemli aracıdır.
Buna rağmen Modern Japon toplumunun seküler olduğu söylenebilir. Hastalıkların ve ölümün modern top teorileriyle açıklanmasına rağmen, hastalanmış bir Japon aynı zamanda hem tıp doktoruna, geleneksel Çin tıbbı konusunda yetkin bir doktora yada yerel bir tapınağa gitmesi çok doğaldır. Tıp doktoru hastalığın bir enfeksiyondan kaynaklandığını, diğerinin vücut dengesinin sağlıklı olmadığından kaynaklandığını, tapınağa gitmenin nedeni de ilahi anlamda temizlenmenin bir aracı olarak görülebilir. Üniversite giriş sınavına çalışan bir öğrencinin başarısının çok çalışmaya bağlı olduğunu bilmesinin yanında tapınağa gidip dua etmesi de aynı düzeyde normaldir.
Yukarıda ifade edilen değerler çeşitli dini ve felsefi geleneklerden gelir. Temeli antik Japon dini olan Şintoizm tarafından şekillendirilen Japon dünya görüşü, hiyerarşi, sadakat, imparatorun tanrının oğlu olduğu anlayışlarını Konfüçyüzimden almaktadır. Budizm ise toplumsal yaşamın, sanat ve tapınakların arkasındaki temel değerdir
19. Yüzyıl'ın ikinci yarısında Şinto dini ulusal din olarak ilan edildikten sonra, imparatorun tanrılık vasfı ve diğer kutsal ve yüksek vasıflarının da ağırlığıyla, tüm Japon halkı dini kökenlerine bakılmaksızın Şinto tapınaklarında ibadet etmeye zorlandı. 1946'da Müttefik kuvvetlerin zorlamasıyla Şinto dini devlet dini olmaktan çıkarıldı ve imparator Hirohito Tanrı olmadığını resmen kabul etti. 1947 yılında Şinto resmi din olmaktan çıkarıldı ve mutlak dini özgürlük resmi olarak ilan edildi.
Japonya'da en yaygın inanç Şinto olarak görülmesine rağmen, aslen Şinto dini Budizm'in etkisiyle büyük bir değişime uğradığı için, genel inanış Budizm'dir. Bu yüzden şintoist olan kesimin büyük kısmı aynı zamanda budisttir. Hıristiyanlık, Rum Ortodoks, Protestan ve Roma Katolik mezheplerinde görülmesine rağmen hıristiyan kesimin oranı %1-2'yi geçmez.
Geleneksel Sporlar
a)Sumo
b)Aikido
c)Kyudo
d)Kendo
e)Judo
f)Karate
Geleneksel Uğraşlar
a)Bonsai
b)Origami
c)İkebana
d)Taçibana
e)Şodo (Kaligrafi)
GÖRMEDEN DÖNMEYİN
Büyük şehirlerdeki birçok çağdaş galerinin dışında, kültürel hazineler ve tarihi eserler genelde tapınaklarda bulunan özel bölümlerde sergilenir. Bu tapınakların en ünlülerinden biri Kyoto'daki Myohoin tapınağıdır. Önemli galeri ve müzelerin bir çoğu Tokyo'da bulunur. Bunların en nemlisi, aynı zamanda ülkenin de en büyük müzesi olan Tokyo Ulusal Müzesi'dir. Bunun dışında Kaligrafi Müzesi, Ulusal Batı Sanatları Müzesi, Meici Tapınağı Müzesi ve Japon Halk Sanatları Müzesi sayılabilir.
Japonya'da turist olmanın en güzel tarafi belki de turistik bölge aramaya gerek olmayışıdır. Ülkenin hemen her yerinde tarihi eserlerin sergilendigi müzeler ya da kendisi başlıbaşına tarihi eser olan birçok yapı bulmak mümkün. Dahası tarihi eser merakınız yoksa bile, ülkenin her yerinden fışkıran doğayı gezmek yeterince eğlenceli ve dinlendirici. Yine de başlıca görülmesi gereken şehirler olarak, en büyük şehir olan Tokyo, Japonya'nın Venedik'i Osaka, tarih ve doğanın içiçe olduğu Kyoto ne Nara, tropikal iklimin cömertçe süsledigi Kyuşu ve Okinawa, gelişmiş bir şehir ve inanılmaz doğayı aynı anda -atom bombası müzesini gezdikten sonra boğazınıza oturan yumruğu yutmaya çalışarak da olsa- görebileceginiz Hiroşima en göze çarpanlar. Ancak yukarıda da bahsettigim gibi en ücra köşede bile mutlaka tarihi bir tapınak, bir müze ya da cennet gibi bir park bulabileceginiz, turistik açıdan çok elverişli bir ülke.
Imperial Saray'ından Ginza'ya kadar yürüyüş.
Japonya dünyadaki en pahalı ülkelerden biri.
Saray Meiji Restorasyon'undan sonra Kraliyet Aile'sinin yerleşimi olmuştur. Sarayın doğu bahçesi şuan halka açık. Gezmenizi tavsiye ederiz.
(Tokyo İstasyon'undan 10 dakika)
imperial sarayı
Ginza Caddesi Kraliyet Sarayından yürüyerek 15 dakika tutuyor. Burada Batı mimarisinin etkisinde kalmış birçok yapı görebilirsiniz. Bununla birlikte lüks alışveriş mağazalarını bulabileceğiniz bir yer
Shibuya'dan Harajuku'ya kadar yürüyüş.
Shibuya Japon gençliği arasında en popüler yerlerden biri. Buraya JR, veya Tokyo metrosuyla çok kolay ulaşabilirsiniz. Bu çevrede karşınıza çıkacak şey ise büyük department stores, sinemalar, fast food, international ve her bütçeye uygun restauranlar.
Harajukunun eskiye nazaran bir moda merkezi olarak geliştiğini söylersek yanılmayız sanırım. Ana cadde boyunca uzanan butik, stilist dükkanları, cafe ve restaurantlar, Harajuku Fashion diye bir kavram yaratmıştır.
Sumida Nehri Gezisi
Sumida Nehri için geziler Azuma KöPage Ranküsünün yanındaki iskeleden kalkmakta. Bahar çiçek, yaz havai fişek, kış da kar getirir Sumidaya. Ve bunların eşliğinde bot gezintisi Tokyoda yapacağınız en güzel etkinliklerden biri olacak.
Shitamati Yürüyüş
Asakusa tapınağının kapısı geçmişten bugüne kadar ayakta ve birçok mevsim festivali bu civarda yapılmakta. Buraya yapacağınız bir gezi eğlence ve gelenekleri sürdüren bugünkü Japonyayı görmenizi sağlayacak.
Diğerleri
Tokyo Kulesi
Asakusa Kanon Tapınağı
Sumida Nehir Gezisi
Ginza
Ulusal Diet Binası
Meiji Shinto Türbesi
Happoen Japanese Bahçesi
Lucasfilm Ltd. and The Walt Disney Şirketi
Bonsai Bahçesi
Kabuki Tiyatrosu
Twilight at Ginza
Matsubaya Geyşa Evi
Imperial Sarayı
Tokyo Ulusal Müzesi
Sumo Stadyumu (Kokugikan)
Edo Tokyo Müzesi
Akihabara Elektrik Şehri
Tsukiji Balık Market
Parklar Bahçeler
Hibiya Parkı
Happoen Japaneese Bahçesi
Koishikawa Korakuen
Kitanomaru Parkı
Yanaka
Hama-rikyu Teien
Yoyogi Parkı
Meiji Jingu Türbesi
Shinjuku Gyoen Ulusal Bahçesi
Rikugien Bahçesi
Odaiba-Kaihinkoen
Kasai Rinkai Parkı
Eğlence
Konserler, oyunlar, opera ve bale, yerli danslar, Tokyo'da bulabileceğiniz şeylerden sadece bazıları. Bunlara ek olarak, stand up showlar, kabuki oyunları ve tiyatrolar birkaç seçenek daha. Geceler jazz evlerinin, dans kulüplerinin, restoranların bulunduğu Roppongi, Akasaka ve Aoyama'da hep çok uzundur.
Japonya'da bugün en popüler eğlence yerleri meyhaneler ve karaoke barlarıdır. Genelde arkadaşlar birkaç hafta önceden sözleşir. Önce meyhane ya da restoranda yenip içtildikten sonra karaoke barlara gidilir. Karaoke barlarında birçok özel oda bulunur. İçlerinde bir adet TV ve bu TV'ye bağlı kompleks bir diskçalar sistemi ve oturma yerleri olan bu odalar saat başı para ödenerek kiralanır. Diskçaların içine yüklü olan binlerce şarkıdan biri seçildikten sonra, TV'deki video klip ve altyazılara uygun olarak söylenir. Hemen tüm karaoke barlarının şarkı listesinde, Japonca çoğunlukta olmak üzere, İngilizce, Çince, Korece ve diğer dillerden binlerce şarkı bulunur.
Eğlence denince, Japonya'ya özgü olan Paçinko'yu da unutmamak gerek Kumarhanelerdeki kollu makinelerle, tilt makineleri karışımı bir makine ile oynanır. Makineye nakit para yerine, Paçinko plazalardan alınan küçük bilyeler atılır. Ve tabii ki para değil bilye kazanılır. Daha sonra bilyelerin bazı eşyalarla değiştirilmesi mümkündür.
Yüzlerce yıllık geçmişe sahip Japon festivalleri, bugün de genç-yaşlı herkesin katıldığı eğlencelerdir.