Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Dünya Barış Günü

Jade

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    201
DÜNYA BARIŞ GÜNÜ (1 Eylül)

İkinci Dünya Savaşı'nda yaşanan vahşetin ve trajedinin bütün insanlığa ders olması için Birleşmiş Milletler tarafından "Dünya Barış Günü" olarak ilan edilen 1 Eylül, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. içinde bulunduğumuz günlerde dünyanın birçok bölge ve ülkesinde yaşanan çatışmalar, savaşlar insanlığın geleceğini tehdit etmekte ve insanın en temel evrensel hakkı olan "yaşama hakkı"nı elinden almaktadır. Küresel eşitsizliğin ve sömürünün yarattığı yoksulluk, yoksulluğun getirdiği açlık, açlığa eklenen savaş ve çatışmalar, yaşamı çekilmez kılmaktadır.

Dünyamızda şu anda pek çok yerde savaşlar olmaktadır. Bir çok insan ölmekte ve yaralanmakta; onların yakınları ise büyük acılar yaşamaktadır. Tüm bunlar barışın ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır. Dünyada barışın mutlak şekilde hakim kılınabilmesi ve insanların bir arada ve barış içinde yaşaması; tüm devletlerin uluslar arası kuruluşların çaba göstermesini gerektirmektedir. Bir an önce silahların susması gerekir. çatışmalar sonucunda oluşan intikam duygusu ve linç girişimlerinin önü kesilmelidir. Eğer bizler, yeni nesilolarak büyük önder Atatürk'ün "Yurtta barış, dünyada barış" ilkesini iyice anlar ve bu ilkeyi uygulamaya başlarsak, dünya barışına da şimdiden katkıda bulunmuş oluruz.

Barışı istemeyen ülkeler,insanlıktan ve medeniyetten uzak kalmış ülkelerdir. Bunun için yurdumuzda ve diğer dünya ülkelerinde "Dünya Barış Günü" kutlanmaktadır. Dünya Barış Günü'nde toplantılar yapılır, konferanslar düzenlenir. Televizyon, radyo, gazete ve dergilerde konuyla ilgili bilgiler verilir. Tüm insanlara barışın önemi anlatılmaya çalışılır.

&

BARIŞA MERHABA

Bugün dünyada barış günü
Güneş pırıl pırıl parlıyor.
Bir şeylerden haberleri varmışçasına,
Kuşlar hiç durmadan ötüyor.

Bugün dünyada barış günü
Sustu nefret püsküren toplar.
Her tetiğe dokunuşta,
Bir masumu vuran eller.

Bugün dünyada barış günü
Artık uçaklar savaş için değil,