Yemek Tarifinin Malzemeleri
1 kilo kemikli et
Üzerini 3 parmak geçecek kadar su
Meyanesi için:
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta (sarısı ve beyazı ile birlikte)
3 yemek kaşığı un (tam tepeleme olmasın)
Yarım limon suyu
Tuz
Üzeri için:
Tereyağı
Kırmızı biber
Yemek Tarifinin Hazırlanışı
Kemikli et üzerini 3 parmak geçecek kadar su ile haşlanır (düdüklüde daha çabuk olur).
Haşlanan kemiklerdeki etler ayıklanıp didiklenir ve et suyuna eklenir.(bu arada tencerenin altı kısık ateşte olmalı ve soğumamalı)
Yoğurt,yumurta,un ve limon suyu karıştırılır ve sıcak et suyundan azar azar eklenip çırpılır (sıcak et suyuna koyduğumuzda kesilmemesi için)
Ilıklaşan meyane ocaktaki altı kısık olan et suyuna yavaş yavaş karıştırılarak eklenir ve altı har ateşe alınır kaynara çıkınca altı yarı kısılır.iyice kıvam aldıktan sonra tuz atılır ve ocaktan alınır.
Servis esnasında tereyağında kırmızı biber kızdırılır ve üzerine eklenir.afiyet olsun.
1 kilo kemikli et
Üzerini 3 parmak geçecek kadar su
Meyanesi için:
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta (sarısı ve beyazı ile birlikte)
3 yemek kaşığı un (tam tepeleme olmasın)
Yarım limon suyu
Tuz
Üzeri için:
Tereyağı
Kırmızı biber
Yemek Tarifinin Hazırlanışı
Kemikli et üzerini 3 parmak geçecek kadar su ile haşlanır (düdüklüde daha çabuk olur).
Haşlanan kemiklerdeki etler ayıklanıp didiklenir ve et suyuna eklenir.(bu arada tencerenin altı kısık ateşte olmalı ve soğumamalı)
Yoğurt,yumurta,un ve limon suyu karıştırılır ve sıcak et suyundan azar azar eklenip çırpılır (sıcak et suyuna koyduğumuzda kesilmemesi için)
Ilıklaşan meyane ocaktaki altı kısık olan et suyuna yavaş yavaş karıştırılarak eklenir ve altı har ateşe alınır kaynara çıkınca altı yarı kısılır.iyice kıvam aldıktan sonra tuz atılır ve ocaktan alınır.
Servis esnasında tereyağında kırmızı biber kızdırılır ve üzerine eklenir.afiyet olsun.