Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Düğün Çorbası

JuLia

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Haz 2009
  • Mesajlar
    2,228
  • MFC Puanı
    141
Yemek Tarifinin Malzemeleri

1 kilo kemikli et
Üzerini 3 parmak geçecek kadar su

Meyanesi için:

2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta (sarısı ve beyazı ile birlikte)
3 yemek kaşığı un (tam tepeleme olmasın)
Yarım limon suyu
Tuz

Üzeri için:

Tereyağı
Kırmızı biber

Yemek Tarifinin Hazırlanışı
Kemikli et üzerini 3 parmak geçecek kadar su ile haşlanır (düdüklüde daha çabuk olur).
Haşlanan kemiklerdeki etler ayıklanıp didiklenir ve et suyuna eklenir.(bu arada tencerenin altı kısık ateşte olmalı ve soğumamalı)
Yoğurt,yumurta,un ve limon suyu karıştırılır ve sıcak et suyundan azar azar eklenip çırpılır (sıcak et suyuna koyduğumuzda kesilmemesi için)
Ilıklaşan meyane ocaktaki altı kısık olan et suyuna yavaş yavaş karıştırılarak eklenir ve altı har ateşe alınır kaynara çıkınca altı yarı kısılır.iyice kıvam aldıktan sonra tuz atılır ve ocaktan alınır.
Servis esnasında tereyağında kırmızı biber kızdırılır ve üzerine eklenir.afiyet olsun.
 
Üst Alt