-
-
-
- MFC Puanı
- 29,224
Drama Trenini Durdurun: Dramasız Bir Hayat için 6 Adım
Drama bir alışkanlıktır, verimsiz birçok alışkanlık gibi. Hayatlarımız boş ve sönük olduğunda, her şeyi büyütmeye başlarız. Hayatlarımız olumsuzluklarla dolu olduğunda -doğal olarak- daha fazla olumsuzluğa gömülürüz. Yolumuzu kaybedip, incindiğimizde, dramaya daha duyarlı oluruz.
Peki hayatınızdan dramayı nasıl çıkarırsınız? Önce dürüst ve iyi bir şekilde hayatınızı incelemeniz gerek. Sonra kendinize basit bir soru sorun. Dramasız bir hayat istiyor musunuz? Kendimize drama yaratırız, çünkü bir çamur çukurunda yuvarlanmak isteriz. Problemlerimiz için kendimiz dışında herkesi suçlamak isteriz.
Evliliğimin çirkin bitişinden sonra, büyük bir dramanın içinde iki yıl geçirdim. Çünkü dramayı arzuladım ve onu sürdürdüm. Ateşe doğru uçan bir kelebek gibi dramanın içine kendimi sürükledim. Bir gün uyandığımda yorgun, kilo almış ve mutsuz olduğumun farkına vardım. Kelimenin tam manasıyla dramadan kendimi tiksindirmiştim. Hayatımın kontrolünü ele almak için bir şey yapmam gerektiğinin farkındaydım. Ama bu farkına varışın ardından bile, drama alışkanlığını bırakmam neredeyse bir yıl sürdü. Kolay değildi. Ne yapıyor olduğumu ve neden yaptığımı fark etmem için çok çalışmam lazımdı.
Drama trenini nasıl durdurursunuz? Alışkanlıkları bırakmak zordur, hele uzun zamandır sürdürdüğünüz bir şeyse. Ama yapılabilir. İşte dramasız bir hayat için benim attığım adımlar.
1. Birinin Zihninizde Bedavadan Yaşamasına Neden İzin Veriyorsunuz?
Birinin hayatınızı nasıl mahvettiği üzerine bir hikayeyi yeniden ve yeniden anlatıp duruyorsanız, durun ve düşünün: Bu kişinin zihnimde bedavadan yaşamasına neden izin veriyorum. Önemli ve mutlu düşüncelerin olması gereken yerleri kaplıyorlar. Neden hala onun hakkında konuşuyorsunuz? Facebooktan her hareketini takip mi ediyorsunuz? Başkalarından sizin haklılığınızı onaylamasını mı bekliyorsunuz? Emin olun, bunları yaparak anlık küçük bir tatmin yaşıyor olsanız da, iyileşmeniz için önünüze engeller koyuyorsunuz demektir. Zihninizde bedavadan yaşayan bu insanı kovun ve harekete geçin.
2. Drama Yaratıyoruz, Çünkü Acı Çekiyoruz.
Ama nasıl yanıltıldığımızı ve haksızlığa uğratıldığımızı düşünerek ve anlatarak acımızı dindiremeyiz. Acıdan tek kurtuluş yolu kendiniz için bir şeyler yapmaya başlamaktan geçiyor.
3. Drama yaratıyoruz, Çünkü Hayatlarımızdan Sıkıldık.
Sıkıldınız mı? O zaman drama dışında yapacak başka bir şey bulun. Ne kadar eğlenceli ve huzurlu bir yer olduğunu görünce şaşıracaksınız. Dramadan kurtularak hayatınızda yer açtığınızda, onu bir sürü süper şeyle doldurabilirsiniz. Yaratıcı bir şeyler yapabilirsiniz, bir hobi edinebilirsiniz, parkta oturarak kuşlara bakabilirsiniz, arkadaşlarınızla dışarı çıkıp, eğelenebilirsiniz. Ya da koşmaya çıkın, lezzetli bir yemek pişirin. Oturup, drama yaratmaktan çok daha harika şeyler var dışarıda. Hadi bir adım atın.
4. Drama İçinde Günlerinizi Geçiriyorsanız, Kendinize Sorun: Bu Hayatımı İleri Götürüyor mu?
Yaptığınız aktiviteler, yaptığınız konuşmalar, etkileşim halinde olduğunuz insanlar hedeflediğiniz yönde ilerlemenizi sağlıyorlar mı? Kendinize söz verin ve sağlamayanları eleyin. İleriye yönelin, geçmişte kısılıp kalmayın.
5. Dramanızı Besleyen İnsanlardan Uzak Durun
Drama kraliçelerini bilirsiniz. Hani hayatındaki heyecan eksikliğini insanlar üzerinden konuşarak, olayları abartarak ve sorunları anlatarak geçiren tipler. Onlardan uzak durun. Çünkü dramaya bağımlı olan bu insanlar sizi sürekli körükleyeceklerdir.
6. Sevdiğiniz ve Güvendiğiniz İnsanlardan Destek Alın
Bir drama yaratmaya başladığınızda sizi durdurmalarını isteyin. Eski defterleri yeniden açtığınızda konuşmayı kesin. Bilinçli bir karar verin ve enerjinizi pozitif bir yöne kanalize edin.
Drama yaratmak genelde daha büyük bir problemin belirtisidir. Kendinize biraz zaman tanıyın. Bir gün uyandığınızda ve dramadan kurtulduğunuzu fark ettiğinizde, ne kadar iyi hissettirdiğini görünce şaşıracaksınız.
Alıntıdır.