- Konum
- İstanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 13 Ara 2020
-
- Mesajlar
- 2,648
-
- MFC Puanı
- 30,590
Donut Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 500gramun
- 30gramnişasta (mısır veya buğday nişastası)
- 70gramtoz şeker
- 6graminstant maya
- 6gramtuz
- 2adetyumurta
- 200ml.ılık süt
- 45gramtereyağı
Dolgusu İçin:
- 3adetyumurta sarısı
- 50gramtoz şeker
- 250ml.süt
- 10gramun
- 10gramnişasta (mısır veya buğday nişastası)
- 1ml.vanilya özütü (ya da vanilya şekeri)
Üzeri için:
- 1çay bardağıtoz şeker
- 1çay kaşığıtarçın
Kızartmak için:
- 700ml.ayçiçek yağı
Donut Tarifi Nasıl Yapılır?
Vanilyalı Dolgu Kreması İçin:
- Bir kasede yumurta sarısı ve toz şekeri,unu ve nişastayı çırpın.
- Bu sırada bir sos tenceresinde süt ve vanilya özütünü ısıtın.
- Kepçeyle ısınmış olan sütten alıp azar azar yumurtalı şeker karışıma ekleyin ve ısılarını eşitleyin. Ardından kasedeki sıvıyı tencereye alın ve sürekli karıştırarak koyu kıvamlı bir dolgu elde edin.
- Kremayı ocaktan alıp geniş bir kaseye alın ve oda sıcaklığında soğuttuktan sonra dolapta bekletin.
- Soğumuş olan kremayı sıkma poşetine alın.
Donut Hazırlamak İçin:
- Hassas terazide 2 yumurta ve sütün toplamı 290 gram olacak şekilde hamurun sıvısını hazırlayın.
- Geniş bir kapta un, nişasta, toz şeker, tuz ve mayayı karıştırın.
- Tarttığınız süt ve yumurtayı kuru malzemelerin olduğu kaba aktarın ve hamuru güzelce yoğurun.
- Toparlanan hamurun üzerine oda sıcaklığında tereyağını ilave edin ve pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun.
- Hazırladığınız hamurun üzerini streç film ile kapatıp 1 saat mayalandırın.
- Mayalanan hamurdan her biri 75 gramlık hamurlar olacak şekilde toplamda 12 adet beze hazırlayın. Üzerlerini streç ile kapatıp 15- 20 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamurların gazını alıp tekrar yuvarlayın ve tekrar top haline getirip üzerlerini kapatın ve oda sıcaklığında 40 dakika son mayalanmaya bırakın.
- 40 dakika sonunda bezelerin üzerinden streçi çıkarıp havayla temas edip kabuklanması için 10 dakika daha bekletin.
- Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızartın. Son mayalanması da tamamlanan donutları, derin ve kızgın yağda 2'şer dakika arkalı önlü çevirerek kızartın.
- Kızarmış donutlarıın yan yüzeyinin tam ortasından şiş batırın ve krema için yer açın.
- Soğumuş ve sıkma poşetine aldığınız vanilyalı dolgu kremasını donutların içine sıkın.
- Hazırladığınız donutları tarçınla karıştırdığınız toz şekere bandırın ve servis edin, afiyet olsun!
Donut Tarifinin Servis Önerisi
Ev yapımı donutları benmari usulü eritilmiş renk renk ve çeşitli çikolata ya da glazürlerle süsledikten sonra servis edebilirsiniz.
Yorumlar
6Yorum Bırakmak İçin Giriş Yapın
sefer deaz tutunca içi hamur kaldı çok kızartınca da yandı diyeceğim odur ki olmadı.
YANITLA
Alp Tuncer6 Ocak 2015 12:33
YANITLA
Ceren Hanım merhaba, Tarifte yer alan ve un dışında kalan ölçülere de tam olarak uyduğunuzu düşünüyorum. Her iki mayalandırma ve bekletme işlemini de yaptınız mı? Fazla un katmanız hamuru iyice sıkmıştır, lokma hamuru kıvamında olan hamura püf noktasında da yer aldığı gibi yağlanmış ellerinizle şekil verip bekletmeden kızartmanızı önerirdim.