Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Dondurulmuş Gıda Sağlıklıdır!

Peony

Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    9 Şub 2015
  • Mesajlar
    44,845
  • MFC Puanı
    29,224
Feast Pazarlama&Kurumsal İlişkiler Müdürü Gökben Uskuç dondurulmuş gıdalar hakkında bizi bilgilendiriyor.

• Dondurarak saklama gıdaların en iyi korunma yöntemidir.
• Bu yöntemle gıdanın doğal lezzet renk ve besin değerinin korunması sağlanır.
• Tarladan toplandıktan sonra hemen dondurulur.
• En ideal ve gelişmiş dondurma işlemiIQF(Individually Quick Freezing- Bireysel Hızlı Dondurma) teknolojisi ile -40 derecede yapılır.
• IQF işlemi meyve ve sebzelerin tek tek doğal yapılarına zarar vermeden besin değerleri ve tazelikleri en iyi şekilde korunarak kısa sürede dondurulmasını sağlar.
• Koruyucu ve katkı maddesi içermez.
• Tarladan toplandıktan hemen sonra dondurulduğu için çocuklara verilebilecek kadar katkısız ve tazedir.
• GDO’lu (genetiği değiştirilmiş) tohum kullanılmaz.
• Vitamin ve mineral değerleri dalından kopartıldığı andaki besin değerine çok yakındır.
• Hormonsuz olarak mevsiminde yetiştirilen sebze ve meyveler en doğru zamanda hasat edilir.
• Tat testlerinden geçirilen dondurulmuş ürünler her porsiyonda aynı lezzet ve kaliteyi taşır.
• Mevsiminde dondurulan sebze ve meyveler her zaman tazedir.
• Dondurulmuş gıda satın aldığında sap kabuk ve çekirdek gibi kısımlara bedel ödemezsiniz.
• Kullanıma hazır olması nedeniyle kullanımı çok kolay ve pratiktir.
• Saklama koşulları doğru uygulanırsa tazeliğini çok uzun süre korur.
Dondurulmuş sebzeler;
• Buzluktan çıkar çıkmaz doğrudan tencereye konularak vitamin değerlerinde kayıp olmaması için çok kısa sürede pişirilebilir.
• Buharda pişirildiğinde vitamin değerlerinde minimum kayıp olur.

• Mısır ıspanak kereviz havuç soğan pişirilmeden tüketilebilir.
• Pişirilmeden önce çözdürülmesine gerek yoktur.
• Patatesler kızartma yerine fırında da pişirilebilir.

Evim Ağustos 2010

kaynak : milliyet.com.tr
 
Üst Alt