- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79

Malzemeler:
1 adet kakaolu hazır pandispanya (iki parça)
Keki islatmak için:
1 su bardağı sıcak su
Ver çorba kaşığı neskafe ve tozşeker
Profiterol için: Üç buçuk çay bardağı su
2 çorba kaşığı margarin
Bir buçuk su bardağı un
1 tutam tuz
4 adet yumurta
400 gram vanilyali dondurma
Ver çorba kaşığı neskafe ve tozşeker
Profiterol için: Üç buçuk çay bardağı su
2 çorba kaşığı margarin
Bir buçuk su bardağı un
1 tutam tuz
4 adet yumurta
400 gram vanilyali dondurma
Kremasi için:
5-6 çorba kaşığı su
1 su bardağı damla çikolata
1 tatli kaşığı tereyağı
1 su bardağı damla çikolata
1 tatli kaşığı tereyağı
TARİFİ:
Profiterolü hazırlamak için, su ve margarini bir tencerede kaynatın. Topaklanmasını önlemek için sürekli ve hızlı bir sekilde karıştırarak unu üzerine ilave edin. Tuzunu ekleyin. Iyice karıştırdıktan sonra ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Daha sonra yumurtalari hamura tek tek ilave edip mikserle karıştırın. Hazırladığınız hamurdan bir kaşık yardımı ile minik parçalar alıp, yağlanmış tepsiye yerleştırin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika boyunca fırının kapağını hiç açmadan pişirin. Bu sürenin sonunda ısıyı 160 dereceye getirin ve fırının kapağını ara ara açıp havalandırarak 30 dakika daha pişirin. Profiterolleri fırından alın. Pandispanyanin her iki parçasını da şekerli neskafe ile ıslatın. Krema için su, damla çikolata ve tereyagini bir kaba alarak benmari usulü eritin. Pisirdiginiz profiterolleri hafifçe keserek içlerine dondurma
koyun. Pandispanyanin alt kismini servis tabağına yerleştirip üzerine dondurmali profiterolleri döseyin. Pandispanyanin ikinci parçasini üstüne kapatin. Kalan profiterolleri pastanin üstüne yerlestirin. Hazirladiğıniz çikolata sosu pastanin üzerine gezdirip servis yapın.
koyun. Pandispanyanin alt kismini servis tabağına yerleştirip üzerine dondurmali profiterolleri döseyin. Pandispanyanin ikinci parçasini üstüne kapatin. Kalan profiterolleri pastanin üstüne yerlestirin. Hazirladiğıniz çikolata sosu pastanin üzerine gezdirip servis yapın.
Asçinin notu: Pastayi hazirlama sirasinda profiterollerin içindeki dondurma erimeye baslarsa, bir süre buzdolabinda tuttuktan sonra servis yapın.