-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2008
-
- Mesajlar
- 5,212
-
- MFC Puanı
- 12,698
Dondurmalı HAMUR KITIRLARI
MALZEMELER
1 yumurta
1 yemek kaşığı su (30 ml)
1 yemek kaşığı sirke (15 ml)
1 paket vanilya
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un
5 yemek kaşığı sıvı yağ (50 ml)
3 top Carte d’Or Kaymaklı Dondurma
İsteğe bağlı olarak bal
HAZIRLANIŞI
1 Yumurta kırıp karıştırma kabına koyun. Su, sirke, vanilya, tuz ve aldığı kadar unu ekleyip hamur haline getirin. Hamuru ince açarak, kenarı tırtıklı rulo ile kesin.
2 Sıvı yağı tavaya koyun, ısınınca kestiğiniz hamurları arkalı önlü kızartın.
3 Ilınınca kıtırları, kaymaklı dondurma ile servis edin. İsterseniz üzerinde bal gezdirebilirsiniz.

MALZEMELER
1 yumurta
1 yemek kaşığı su (30 ml)
1 yemek kaşığı sirke (15 ml)
1 paket vanilya
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un
5 yemek kaşığı sıvı yağ (50 ml)
3 top Carte d’Or Kaymaklı Dondurma
İsteğe bağlı olarak bal
HAZIRLANIŞI
1 Yumurta kırıp karıştırma kabına koyun. Su, sirke, vanilya, tuz ve aldığı kadar unu ekleyip hamur haline getirin. Hamuru ince açarak, kenarı tırtıklı rulo ile kesin.
2 Sıvı yağı tavaya koyun, ısınınca kestiğiniz hamurları arkalı önlü kızartın.
3 Ilınınca kıtırları, kaymaklı dondurma ile servis edin. İsterseniz üzerinde bal gezdirebilirsiniz.