- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Malzemeleri
200 gr enginar kalbi
1 demet fesleğen
1 demet tere otu
50 gr eski ----- peyniri
100 gr taze iç bakla
Hazırlanışı
Bakla içlerini tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. Enginar kalplerini ortadan ikiye kesin. Fesleğen ve tere otunu bol suyla yıkayıp kurulayın ve iri parçalar şeklinde doğrayıp büyük bir kasenin içine alın.
Otların üzerine ortadan ikiye kestiğiniz enginar kalplerini ve sosu ekleyip harmanlayın. ----- peynirini iri rendeleyin. Bakla içleriyle birlikte salatanın üzerine ekleyin. Sosunu dökerek servis yapın.
Fesleğenli domates sosu
2 domatesin kabuğunu soyup küçük küpler şeklinde doğrayın. 4 parça güneşte kurutulmuş domatesi yumuşayana kadar zeytinyağında bekletip kıyın. 1 çay bardağı sızma zeytinyağına küp kesilmiş domates ve kurutulmuş domatesi ekleyip karıştırın. 2-3 dal fesleğeni ve frenksoğanını iri parçalar şeklinde doğrayıp zeytinyağına ilave edin. Taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın.
Domates soslu enginar kalbi salatası artık hazır, afiyet olsun.