OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Dolama Poğaça
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı
Susam, haşhaş, çörek otu (tercihe göre)
1 adet yaş maya
1 yumurta
3-3,5 bardak un
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
Hazırlama Tarifi:
Hamurumuz için mayayı ılık sütün içinde eritiyoruz ve yoğurt, yağ, şeker, yumurta, tuz ve aldığı kadar da un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Yarım saat kadar dinlendirdikten sonra hamur dinlendikten sonra iki parçaya bölünür. İlk parça ortalama bir fırın tepsisi büyüklüğünde açıyoruz ve daha sonra üzerine peynirin yarısı dağıtılır. Bir ucundan başlanarak sıkıca sarılır. Ortadan yanlara doğru çekiştirin ki eşit parçalar elde etmeye çalışıyoruz. Yaklaşık 2-3 parmak eninde bıçakla dilimliyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip aynı işlemi diğer parça için de gerçekleştirdik. Tepside yarım saat kadar daha dinlendirdik. Dinlendirdikten sonra üstüne yumurta sarısı sürüp haşhaş veya susam serpip 2-3 dk ısıtılmış 170 derecelik fırına verin. Üzerine istediğiniz gibi şekil verdikten sonra süsleyip servis edebilirsiniz .Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı
Susam, haşhaş, çörek otu (tercihe göre)
1 adet yaş maya
1 yumurta
3-3,5 bardak un
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
Hazırlama Tarifi:
Hamurumuz için mayayı ılık sütün içinde eritiyoruz ve yoğurt, yağ, şeker, yumurta, tuz ve aldığı kadar da un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Yarım saat kadar dinlendirdikten sonra hamur dinlendikten sonra iki parçaya bölünür. İlk parça ortalama bir fırın tepsisi büyüklüğünde açıyoruz ve daha sonra üzerine peynirin yarısı dağıtılır. Bir ucundan başlanarak sıkıca sarılır. Ortadan yanlara doğru çekiştirin ki eşit parçalar elde etmeye çalışıyoruz. Yaklaşık 2-3 parmak eninde bıçakla dilimliyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip aynı işlemi diğer parça için de gerçekleştirdik. Tepside yarım saat kadar daha dinlendirdik. Dinlendirdikten sonra üstüne yumurta sarısı sürüp haşhaş veya susam serpip 2-3 dk ısıtılmış 170 derecelik fırına verin. Üzerine istediğiniz gibi şekil verdikten sonra süsleyip servis edebilirsiniz .Afiyet olsun.