Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Doğalgaza İndirim Geliyor

$iZoFreN

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    147
İran aleyhine açtığı uluslararası tahkim davasını kazanan Türkiye’nin yüzde 12-13 indirim konusunda anlaştığı belirtiliyor.
Tahkim heyetinin indirimi içeren kararını eylül öncesi yazması bekleniyor

Ankara’nın komşularla yeni dönemde izlenecek politikalara ilişkin verdiği dostluk mesajları, doğalgaz sektörüne de yansıdı.
Ankara’da enerji kulislerinde son günlerde İran ve Rusya tahkimi konuşuluyor. Türkiye, İran aleyhine doğalgaz fiyatının yüksek olduğu gerekçesiyle açtığı uluslararası tahkim davasını kazanmıştı.
Tahkim heyeti, fiyatta yüzde 10-15 aralığında indirim yapılmasını kararlaştırmıştı. Kulislere göre Türkiye ve İran, yüzde 12-13 aralığında indirimde anlaştı. Oran, tahkim heyetine bildirildi.
Heyet, indirimle ilgili kararını eylül ayı öncesinde yazacak. Türkiye, İran’dan yılda 10 milyar metreküp gaz ithal ediliyor

İNDİRİM GERİYE DÖNÜK
İran ile Türkiye, doğalgaz alım ve satım anlaşması gereğince tahkim davasının açıldığı 2012 yılından bugüne çekilen gaz miktarını ve o dönemin fiyatlarıyla ödenen tutarı hesaplayacak.
Türkiye’nin, 2012 yılından itibaren çektiği doğalgaz, indirimli yeni fiyatla hesaplamaya tabi tutulacak.
İran, aradaki farkı Türkiye’ye ödeyecek.
Ödemenin nakit yapılması beklenirken taksitli seçenek üzerinde de durulduğu belirtiliyor.

Kynk: Haberturk

StigmatA

♣Şeytana Uymuyorum, Sadece Aynı Fikirdeyiz!♠
Forum Sorumlusu
Admin
  • MFC Puanı
    164,543
yazın gelen indirimi ne yapalım:D yazında indirimden yararlanmak için peteklerimi açsak acep :)

StigmatA

♣Şeytana Uymuyorum, Sadece Aynı Fikirdeyiz!♠
Forum Sorumlusu
Admin
  • MFC Puanı
    164,543
evet evet bu yüzden yorum yapayım dedim zaten:) merak etme boşluğu çok vermezler kasım gibi bu indirim haberinin zam haberinide buraya açarsın :)

Üst Alt