Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Diyetiniz Genetiğinize Uygun Olmalı

OBERON

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Kas 2016
  • Mesajlar
    3,156
  • MFC Puanı
    41
Herkesin genetik yapısı farklı olduğundan yapılacak diyetinde buna uygun olması gerektiğini belirten uzmanlar fabrikasyon diyetlerden uzak durulması gerektiğini kaydetti.

Bireylerin genetik yapılarının birbirinden farklı olduğunu belirten Genetik Uzmanı Doç.Dr.Korkut Ulucan, genel olarak hazırlanan diyet listelerinin her zaman işe yaramadığını kaydetti. Doç. Dr. Ulucan, fabrikasyon diyetler yerine kişinin genetik yapısına uygun olarak hazırlanan diyetleri uygulanması gerektiğini vurguladı.
Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Korkut Ulucan, bireylerin genetik yapıları birbirinden farklı olduğu için, fabrikasyon diyetlerdense kişiye özel diyetlerin daha uygun olduğunu kaydetti.
Doç. Dr. Ulucan, kişilerin genetik yapısına uygun hazırlanabilecek diyetler ile vücuda uygun beslenme programlarının oluşturulabileceğini belirterek şu tavsiyelerde bulundu:
“Sağlıklı beslenme sadece uygun kiloda kalmamıza değil, ileride meydana gelebilecek birçok hastalığın da önüne geçmemizi sağlar. Bu sayede aslında farkında olmadan birçok hastalığın da önüne geçmiş oluruz.
Bireylerin genetik yapıları birbirinden farklı olduğu için genel olarak uygulanan her zaman işe yaramamaktadır. Ancak genetik yapımıza uygun hazırlanabilecek diyetler ile vücudumuza uygun beslenme programları oluşturabiliriz. Örneğin folik asitten zengin besinlerin tüketilmesi yararlıdır ancak folik asidi metabolize eden genlerde sorunlar var ise o zaman tahmin ettiğimiz gibi fazla tüketim yarardan çok zarar vermektedir.
Aynı şekilde D vitamini için de benzer şeyleri söyleyebiliriz. Günümüzde önemli besinlerin ve içindeki makro ve mikro biyo-yararlı molekülleri metabolize eden birçok gendeki varyasyonlarını saptayabiliyor, metabolizmaları için tahmin ve tavsiyelerde bulunabiliyoruz.
Bizlerden aldıkları sonuca göre diyetisyenler de bireylere özgü, kişisel diyet programları hazırlayabiliyor.
Nasıl genetik yapımıza uygun spor ve egzersiz programları ile uygun sportif aktivitede daha başarılı olabiliyorsak, aynı şekilde uygun beslenme programları ile yeterli beslenme sağlar, optimal vücut kompozisyonuna ulaşabiliriz.”
 
Üst Alt