Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Diyet Tavuklu Karnıyarık

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79
MALZEMELER
4 orta boy patlıcan (ortalama 800 gr)
500 gr tavuk göğsü
100 gr yeşil biber
1 kg domates
2 adet kuru soğan
Tuz, karabiber, kekik, nane

Hazırlanışı

Patlıcanları saplarını kesmeden yıkayıp kurulayın. Karınlarına boylamasına
çizerek fırında yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika kadar pişirin.
Diğer bir tarafta ince yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağda
pembeleşinceye kadar pişirin. İçine küçük kuşbaşı halinde doğranmış
tavukları ilave edip tavuklar pişene kadar çevirin. Biberlerin dört tanesini
ve domateslerin birini ayırın. Biberleri ince halkalar halinde doğrayıp
domateslerinin kalanı rendeleyin. Tavuklar rengini değiştirince doğranmış
biberleri ve rendelediğiniz domatesleri, tuz ve baharatları ekleyip
karnıyarığın içini hazırlayın.
Ocaktan aldığınız harcı fırından çıkardığınız patlıcanların içine doldurun,
kalan sosu da üstlerine dökün. Ayırdığınız biberleri ve domatesleri
dilimleyerek patlıcanların üstünü süsleyin. Yemeğinizi 180 derecede
ısıtılmış fırında, 20 dakika kadar pişirip sıcak olarak servis edin.​
 
Üst Alt