Sebze çorbası tarifi malzemeler:
1 patates
1 soğan
1 yemek kaşığı esmer un
3 yaprak lahana
5 su bardağı su
200 gr brokoli
500 gr bezelye
Karabiber
Dereotu
Sebze çorbası tarifi hazırlanışı:
Patates ve soğanı iri iri doğrayıp tencereye alın.
Bezelyeyi, lahanayı ve brokoliyi ekleyip üzerine su ilave ederek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Blenderda pürüzsüz hale getirip tel süzgeçten geçirin.
Gerekirse su ilavesi edin.
Tencerede tereyağını eritip un ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun.
Bezelyeli karışımı ekleyip kaynamaya bırakın.
Krema ilave edin ve ocaktan alın.
Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Üzerini krema ve dereotu ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Bu tarifin kalori değeri 1 porsiyon veya 1 kişilik ölçü baz alınarak Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy tarafından hazırlanmıştır.
1 patates
1 soğan
1 yemek kaşığı esmer un
3 yaprak lahana
5 su bardağı su
200 gr brokoli
500 gr bezelye
Karabiber
Dereotu
Sebze çorbası tarifi hazırlanışı:
Patates ve soğanı iri iri doğrayıp tencereye alın.
Bezelyeyi, lahanayı ve brokoliyi ekleyip üzerine su ilave ederek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Blenderda pürüzsüz hale getirip tel süzgeçten geçirin.
Gerekirse su ilavesi edin.
Tencerede tereyağını eritip un ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun.
Bezelyeli karışımı ekleyip kaynamaya bırakın.
Krema ilave edin ve ocaktan alın.
Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Üzerini krema ve dereotu ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Bu tarifin kalori değeri 1 porsiyon veya 1 kişilik ölçü baz alınarak Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy tarafından hazırlanmıştır.