- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Malzemeler:
1 kilo patlıcan
3 adet domates
1 avuç içi kadar, yaklaşık 150 gr kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
1.5 su barsağı su
2 kaşık zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
tuz,karabiber
Yapılışı:
Kıymalı iç'in hazırlanması:
1 soğanı rendeleyin, kıyma, karabiber ve tuzla iyice karıştırın.
Patlıcanları karnıyarık yapar gibi çizgili olarak soyun. Karnıyarıkta yapılanın aksine boyuna büyük bir çizik atmak yerine enine 3-4 derin çizik atın. Bu derin çizikleriin içine bir çaykaşığı yardımı ile(yaklaşık 1 çay kaşığı kadar) kıymalı içten koyun.Bütün patlıcanların çiziklerini bu şekilde kıyma ile doldurduktan sonra geniş tabanlı bir tencereye sıkışık olarak dizin. Üstüne 1 adet ince kıyılmış kuru soğanı yayın ve 3 adet domatesin kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayıp dizin. Su, yağ ve salçayı bir kapta karıştırıp sos olarak üstüne dökün. 25 dakika orta ateşte pişirin
1 kilo patlıcan
3 adet domates
1 avuç içi kadar, yaklaşık 150 gr kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
1.5 su barsağı su
2 kaşık zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
tuz,karabiber
Yapılışı:
Kıymalı iç'in hazırlanması:
1 soğanı rendeleyin, kıyma, karabiber ve tuzla iyice karıştırın.
Patlıcanları karnıyarık yapar gibi çizgili olarak soyun. Karnıyarıkta yapılanın aksine boyuna büyük bir çizik atmak yerine enine 3-4 derin çizik atın. Bu derin çizikleriin içine bir çaykaşığı yardımı ile(yaklaşık 1 çay kaşığı kadar) kıymalı içten koyun.Bütün patlıcanların çiziklerini bu şekilde kıyma ile doldurduktan sonra geniş tabanlı bir tencereye sıkışık olarak dizin. Üstüne 1 adet ince kıyılmış kuru soğanı yayın ve 3 adet domatesin kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayıp dizin. Su, yağ ve salçayı bir kapta karıştırıp sos olarak üstüne dökün. 25 dakika orta ateşte pişirin