- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Enginar malzemeleri
* 6 iri enginar
* 2 orta boy soğan
* 2-3 çorba kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
* 1 fincan rendelenmiş kaşar
* Galeta unu
* Tuz
* Karabiber
* Çatalla ezilmiş 2 katı yumurta
Enginar tarifi
1. Enginarları temizledikten sonra çok az tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün ve dilimlere ayırın.
2. Bu süre içinde soğanı tereyağında hafifçe öldürün, tuzunu, biberini katın.
3. Fırınlanacak kabı yağlayın, içine bir sıra dilimlenmiş enginar, bir sıra öldürülmüş soğan koyun. Üzerine rendelenmiş peynir ve ezilmiş katı yumurta serpiştirin. Bir kat daha enginar, soğan, yumurta ve peyniri sıraladıktan sonra üzerine bolca galeta unu ekleyin.
4. Gerekirse biraz daha tuz, karabiber katın. En üste fındık iriliğinde birkaç parça tereyağı koyduktan sonra sıcak fırında 20-30 dakika, yemeğin üstü pembeleşinceye kadar pişirin.
* 6 iri enginar
* 2 orta boy soğan
* 2-3 çorba kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
* 1 fincan rendelenmiş kaşar
* Galeta unu
* Tuz
* Karabiber
* Çatalla ezilmiş 2 katı yumurta
Enginar tarifi
1. Enginarları temizledikten sonra çok az tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün ve dilimlere ayırın.
2. Bu süre içinde soğanı tereyağında hafifçe öldürün, tuzunu, biberini katın.
3. Fırınlanacak kabı yağlayın, içine bir sıra dilimlenmiş enginar, bir sıra öldürülmüş soğan koyun. Üzerine rendelenmiş peynir ve ezilmiş katı yumurta serpiştirin. Bir kat daha enginar, soğan, yumurta ve peyniri sıraladıktan sonra üzerine bolca galeta unu ekleyin.
4. Gerekirse biraz daha tuz, karabiber katın. En üste fındık iriliğinde birkaç parça tereyağı koyduktan sonra sıcak fırında 20-30 dakika, yemeğin üstü pembeleşinceye kadar pişirin.