PamukPrensess
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 1 Ara 2012
-
- Mesajlar
- 4
-
- MFC Puanı
- 0
Malzemeler
2 adet yufka
200 gr. dil peyniri
2 adet yumurta
1/2 it. süt
Diyet Börek Tarifi
Yufkalar üçgen şeklinde her biri 12 parça olmak üzere kesilff. Her bir üçgene dil peynirinden bir uzun parça alınıp sigara böreği gibi sarılır. Bütün yufkalar sarıldıktan sonra yu*varlak cam bir tepsiye yan yana konularak dizilir. Yumurtalar sit ile iyice çırpılarak bu böreklerin üzerine dökülür. Bir gece dolapda bekletilirse daha iyi olur. 200° fırında 30 dakika pişirilir.
Not: Hemen hemen bütün hazır yufka börekleri hazırlanıp 1 gece do*lapta beklerse daha ba*şarılı sonuç alınır.
2 adet yufka
200 gr. dil peyniri
2 adet yumurta
1/2 it. süt
Diyet Börek Tarifi
Yufkalar üçgen şeklinde her biri 12 parça olmak üzere kesilff. Her bir üçgene dil peynirinden bir uzun parça alınıp sigara böreği gibi sarılır. Bütün yufkalar sarıldıktan sonra yu*varlak cam bir tepsiye yan yana konularak dizilir. Yumurtalar sit ile iyice çırpılarak bu böreklerin üzerine dökülür. Bir gece dolapda bekletilirse daha iyi olur. 200° fırında 30 dakika pişirilir.
Not: Hemen hemen bütün hazır yufka börekleri hazırlanıp 1 gece do*lapta beklerse daha ba*şarılı sonuç alınır.
Badem Ezmesi
Malzemeler
500 gr. badem
500 gr. pudra şekeri (veya 200 gr. granür şeker)
1 Adet yumurta
Malzemeler
500 gr. badem
500 gr. pudra şekeri (veya 200 gr. granür şeker)
1 Adet yumurta
Badem Ezmesi Tarifi
Bademler kaynar suya atılıp birkaç dakika bekletilir. Yumuşayan kabukları el ile ayıklanır. Mutfak robotuna alınır. Şeker ve yumurta eklenip macunlaşana dek karıştırılır. El ile uzun ve kaim şeritler haline getirilip birer parmak ara ile kesi*lir. Rendelenmiş Antep fıstığı ile servis yapılır.
Tavuklu Börek
Malzemeler:
4 çay fincanı un
1 yemek kaşığı sirke
1 tane yumurta
Sıvıyağ, tuz
Alabildiği kadar ılık su
İç harcı için:
1 çay fincanı,. pirinç
Tuz, karabiber
1 tane tavuk göğsü
2 yemek kaşığı,. tereyağı
Üzeri için:
1 yumurta, çörek otu
Tavuklu Börek Tarifi:
Öncelikle tavuk 1 tane, tavukgöğsünü yıkayıp haşlamaya bırakalım. Küçük bir tencerede, ayıklanıp yıkanmış pirinçleri de haşlanması için ocağa alalım.
Hamur yoğurma kabına, unu alalım, sonra sırası ile sirke, tuz, sıvıyağı ve yumurtayı kıralım. Ilık suyu ilave edelim hamur kıvama gelene kadar yoğuralım. Kıvama gelen hamuru dinlenmeye bırakalım, biz bu arada iç harcını hazırlayalım. Bunun için haşlanmış tavuğun etlerini didikleyelim. Haşlanmış pirinç ile karıştıralım tuz ve karabiberini ayarlayıp iyice karıştıralım.
Dinlenen hamuru iki eşit parçaya ayırıp merdane yardımı ile açalım, üzerine eritilmiş tereyağını sürelim, diğer parça hamuru da alıp tekrar yoğuralım. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp, tatlı tabağı büyüklüğünde açalım. Üzerine harçtan yeteri kadar koyalım ve kapatalım. Yağlanmış tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpelim 180 derecelik ısıda, üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun
Malzemeler:
4 çay fincanı un
1 yemek kaşığı sirke
1 tane yumurta
Sıvıyağ, tuz
Alabildiği kadar ılık su
İç harcı için:
1 çay fincanı,. pirinç
Tuz, karabiber
1 tane tavuk göğsü
2 yemek kaşığı,. tereyağı
Üzeri için:
1 yumurta, çörek otu
Tavuklu Börek Tarifi:
Öncelikle tavuk 1 tane, tavukgöğsünü yıkayıp haşlamaya bırakalım. Küçük bir tencerede, ayıklanıp yıkanmış pirinçleri de haşlanması için ocağa alalım.
Hamur yoğurma kabına, unu alalım, sonra sırası ile sirke, tuz, sıvıyağı ve yumurtayı kıralım. Ilık suyu ilave edelim hamur kıvama gelene kadar yoğuralım. Kıvama gelen hamuru dinlenmeye bırakalım, biz bu arada iç harcını hazırlayalım. Bunun için haşlanmış tavuğun etlerini didikleyelim. Haşlanmış pirinç ile karıştıralım tuz ve karabiberini ayarlayıp iyice karıştıralım.
Dinlenen hamuru iki eşit parçaya ayırıp merdane yardımı ile açalım, üzerine eritilmiş tereyağını sürelim, diğer parça hamuru da alıp tekrar yoğuralım. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp, tatlı tabağı büyüklüğünde açalım. Üzerine harçtan yeteri kadar koyalım ve kapatalım. Yağlanmış tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpelim 180 derecelik ısıda, üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun