Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Divriği Pilavı Tarifi

Peony

Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    9 Şub 2015
  • Mesajlar
    44,845
  • MFC Puanı
    29,224
Malzemeler:

50 gram tereyağı
200 gram kuzu eti
1 su bardağı et suyu
1 su bardağı pilavlık pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı badem içi
1 su bardağı kuş üzümü
1 çay kaşığı limon suyu
1 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz, karabiber
Malzemesi bol ve meşakkatli bir yemek. Ancak çok leziz sonuçlar veriyo.
Yapılışı:

Pirinci tuz ve limon ilave edilmiş sıcak suda yarım saat bekletin ve yıkayıp süzün. Üzümleri yıkayıp 20 dakika sıcak suda bekletin.
Kuzu etini küp küp doğrayıp haşlayın ve bademleri tereyağının yarısından biraz daha fazlası ile kavurun.
Kalan tereyağı ile soğanları incecik doğrayıp kavurun. Sonra da nohut, kuş üzümü, baharatları ve haşlamış olduğunuz eti ilave edin.
5 dakika daha kavurup sıcak su ekleyin. Kaynayınca pirinçleri süzüp ilave edin ardından badem ve tuzunu da ekleyin.
Kapağını kapatıp pişirin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmesine özen gösterin. Ardından yemeğinizi 10 dakika dinlendirip servis yapın.
Divriği pilavı hazırdır afiyet olsun!
 
Üst Alt