Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Diş lekelerine karşı karbonat ve sirke

JuLia

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    141
guzel_gorunmenin_sirri_gulumseyisinizde.jpg

Dişlerdeki renk kaybı ve lekeler sosyal hayatımızı ve özgüvenimizi baltalayan sıkıntılardır.Iste dis lekelerine karsı alternatif cozüm onerileri.

Diş lekeleri kahve, çay,sigara ve tükettiğimiz diğer besinler sonucu oluşur. Dişler, karbonat ve sirke kullanılarak da kolayca beyazlatılabilir. Ancak bu elbette doktora tanışmadan bu yöntemi denememekte fayda vardır. Pek çok diş macununun içerisinde diğer maddelerin yanı sıra karbonat da bulunur. Sodyum bikarbonat olarak bilinen karbonat, dişlerdeki hafif lekeleri temizler. Sirke ise ağızdaki bakterilerin ölmesini sağlar ve tartarı yok eder. Ancak çok miktarda kullanım da sorunlara sebebiyet verebilir. Islak fırçayı karbonata dokundurarak fırçalamanız yeterlidir. Sirkeyi ise asla yutmayınız. Çok ufak miktarda ağzınıza alarak çalkalayınız.

Dikkat

Her gün bu yöntemi denemek dişler için zararlı olabilir. Haftada en fazla 3 kez sirke ve karbonat ile dişlerinizi fırçalayın. Yöntemi denemeden önce doktorunuza mutlaka danışın.​

Cin

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    20
Nasil yapiliyo Cin tarif alalim :)

Yemekten sonra zeytin yağ ile dişlerini fırcalıyorsun irenç gele bilir ama o kadar irenç değil sonrasında normal diş macunu ile hafif fırcala daha temiz olduğunu göreceksin.

yada diş macununa biraz zeytin yağ koy farkı gör.

bu kadar basit.

ben biraz meraklıyımdır kendim nederim böyle ilginç şeyler. misal grip olmam ben pek =)

Üst Alt