• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Diş fırçalama teknikleri, Diş fırçalama teknikleri nelerdir, Diş'ler nasıl fırçalanmalıdır?

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
Diş fırçalama teknikleri, Diş fırçalama teknikleri nelerdir, Diş'ler nasıl fırçalanmalıdır?

55cc82e449678318b0ca85d7



Diş fırçalamayı bilip, doğru şekilde uygulamak sağlıklı diş ve diş etlerine sahip olmak için büyük önem taşımaktadır. Çünkü yanlış diş fırçalama uygulamaları yeterli faydayı sağlamayacağı gibi, dişlerimize zarar da verebilmektedir.

Diş fırçaları ile diş fırçalamanın pek çok yolu olmakla birlikte, bu konudaki uzmanların bilgisinden faydalanılması ve aynen uygulanması gerekir. Yumuşak kıllı bir diş fırçası, florürlü bir diş macunu kullanmalı ve diş fırçasını en geç 3 ayda bir değiştirmeliyiz.

Sağlıklı diş ve diş etlerine sahip olmanın ilk adımı dişlerinizi doğru olarak fırçalamayı öğrenmektir.

Dişlerimizi günde 2 defa, yani sabah ve akşam ikişer dakika fırçalamak yeterlidir ve bu 2 dakikalık süre dişlerin bulunduğu alt çene, üst çene eşit olarak dağıtılmalıdır. Bunu bir saatle de yapabilirsiniz. Dişleri fırçalarken, diş fırçasının duruşu hangi dişleri fırçaladığımıza göre değişmektedir.

Dişleri fırçalarken;
  • İç ve dış yüzeylerden başlamalıyız ve fırçaya 45 derecelik açı vererek, tüm dişleri fırçalamalıyız.​
  • Çiğneme yüzeylerine geçip, fırçayı ileri-geri hareket ettirerek fırçalamalıyız.​
  • Ön dişlerin, iç yüzeylerini fırçalarken, fırçayı dik hareket ettirip fırçanın ucuyla yukarı-aşağı hafif fırça darbeleri uygulamalıyız.​
  • Diş eti çizgisi boyunca nazikçe fırçalamalıyız.​
  • Dilinizi arkadan öne doğru süpürme hareketi ile fırçalayarak yiyecek parçalarını temizlemeli ve nefesinizi tazelemek için kokuya neden olan bakterileri uzaklaştırmalıyız.​
  • Daha ferah bir his için üst damağınızı nazikçe fırçalamaya çalışmalıyız.​
Bu maddelerde yazılanları dikkatlice uygularsanız, doğru bir teknik kullanmış olursunuz. Dişlerinizin sağlığını korumak için bu güzel alışkanlığınızı sürekli hale getirip, her gün kesinlikle yapılması gereken bir davranış gibi görüp, uygulamalısınız. Bunları uyguladığınızda bembeyaz tertemiz görüntülü, sağlıklı dişlere sahip olacaksınız ve temizlenmeyen ağız ve dişlerden kaynaklanan nefes kokusundan kurtulacaksınız.

ALINTIDIR.
 
Üst