- Konum
- İstanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Tem 2013
-
- Mesajlar
- 813
-
- MFC Puanı
- 14
Malzemeler
1 kilo kadar diken ucu (Tek tek temizlenip ayıklanacak)
2 orta boy soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
2 diş sarmısak
Karabiber, tuz
Yapılışı
Diken uclarını çok iyi ayıklanıp temizlememiz gerekiyor .
Çünkü üzerinde özellikle kendiniz toplarsanız karınca olabilir.
Yıkadıktan sonra derin bir tencerede su koyalım kaynayınca diken uçlarını bütün halde doğramadan ilave edip iyice yumuşayana kadar 45 dakika kadar haşlayalım.. .
Haşlanan diken uçlarını süzüp hemen soğuk suyla doldurduğunuz bir kaba alalım
ve biraz soğuk suda bekletelim.
Kavuracağımız zaman diken uçlarını süzelim ve elimizde iyice sıkalım.
Sıktığımız diken uçlarını gelişi güzel bir iki bıçak darbesi ile doğrayalım.
Sıvıyağı kavurma yapacağınız tencereye alalım ve soğanları ve sarımsak rendesini pembeleşene kadar kavuralım. Diken uçlarını da ekleyelim, tuzunu baharatını da ekleyip bir iki sefer alt üst edip ocağın altını kapatalım..
1 kilo kadar diken ucu (Tek tek temizlenip ayıklanacak)
2 orta boy soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
2 diş sarmısak
Karabiber, tuz
Yapılışı
Diken uclarını çok iyi ayıklanıp temizlememiz gerekiyor .
Çünkü üzerinde özellikle kendiniz toplarsanız karınca olabilir.
Yıkadıktan sonra derin bir tencerede su koyalım kaynayınca diken uçlarını bütün halde doğramadan ilave edip iyice yumuşayana kadar 45 dakika kadar haşlayalım.. .
Haşlanan diken uçlarını süzüp hemen soğuk suyla doldurduğunuz bir kaba alalım
ve biraz soğuk suda bekletelim.
Kavuracağımız zaman diken uçlarını süzelim ve elimizde iyice sıkalım.
Sıktığımız diken uçlarını gelişi güzel bir iki bıçak darbesi ile doğrayalım.
Sıvıyağı kavurma yapacağınız tencereye alalım ve soğanları ve sarımsak rendesini pembeleşene kadar kavuralım. Diken uçlarını da ekleyelim, tuzunu baharatını da ekleyip bir iki sefer alt üst edip ocağın altını kapatalım..