Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Diken Ucu Yemeği

Lykia

Şem's Gibi Aşı'k Olacaksın ki ; Aşk'ın Haddini Aşa
MFC Üyesi
Konum
İstanbul
  • Üyelik Tarihi
    27 Tem 2013
  • Mesajlar
    813
  • MFC Puanı
    14
Malzemeler
1 kilo kadar diken ucu (Tek tek temizlenip ayıklanacak)
2 orta boy soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
2 diş sarmısak
Karabiber, tuz

Yapılışı
Diken uclarını çok iyi ayıklanıp temizlememiz gerekiyor .
Çünkü üzerinde özellikle kendiniz toplarsanız karınca olabilir.
Yıkadıktan sonra derin bir tencerede su koyalım kaynayınca diken uçlarını bütün halde doğramadan ilave edip iyice yumuşayana kadar 45 dakika kadar haşlayalım.. .
Haşlanan diken uçlarını süzüp hemen soğuk suyla doldurduğunuz bir kaba alalım
ve biraz soğuk suda bekletelim.
Kavuracağımız zaman diken uçlarını süzelim ve elimizde iyice sıkalım.
Sıktığımız diken uçlarını gelişi güzel bir iki bıçak darbesi ile doğrayalım.
Sıvıyağı kavurma yapacağınız tencereye alalım ve soğanları ve sarımsak rendesini pembeleşene kadar kavuralım. Diken uçlarını da ekleyelim, tuzunu baharatını da ekleyip bir iki sefer alt üst edip ocağın altını kapatalım..
 
Üst Alt