Merhaba arkadaşlar. Ben 98 kiloyum, boyum 1.60. Yıllardır denemediğim zayıflama yöntemi kalmadı diyebilirim. Kontrolsüz şok diyetler denemek istemiyorum, zararlarını biliyorum ki sonra geri de alınıyor, tecrübe ettim bazılarını ne yazık ki. Sonuç olarak bu yolda harcadığım tüm paralar boşa gitti, tüm kilolar da fazlasıyla geri geldi. Diyetisyenler, spor salonları, dukan, karatay, alkali ve daha ne kadar diyet varsa denedim. Açıkçası bütün çabalarım ve verdiğim paralar boşa gidiyor gibi hissediyorum. Özellikle diyetisyenlere giderken büyük bir heves ile gidiyorum ve sabırlı olmam gerektiğini de biliyorum ama bi hafta kilo veremesem bütün şevkim kaçıyor. Ameliyat yöntemlerine yönelmeyi düşünüyorum ama onlar da ateş pahası ve daha da önemlisi kalıcı değişikliklere neden oluyorlar. Sağlık için tabii ki para hesabı yapılmaz ama hem bıçak altına yatmaktan çekiniyorum hem de istesem de o kadar para bulamam. Bildiğiniz daha uygun bir çözüm var mı? Geçen gün araştırırken milliyette ve birkaç sitede daha Diet Tube diye bir uygulamadan bahsediliyordu, ilk 10 günde ağırlığımızın yüzde onunu verebiliyormuşuz. Başta bu hızlı kilo verdiren, şok diyet yöntemlerinden biri sandım ama alakası yok gibi duruyor. Bütün süreç boyunca doktor kontrolünde zayıflıyormuşuz. Bilgisi olan var mı konuyla ilgili?