Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Diet Tube Türkiye'ye gelmiş, bilgisi olan var mı?

sefistan

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0
Merhaba arkadaşlar. Ben 98 kiloyum, boyum 1.60. Yıllardır denemediğim zayıflama yöntemi kalmadı diyebilirim. Kontrolsüz şok diyetler denemek istemiyorum, zararlarını biliyorum ki sonra geri de alınıyor, tecrübe ettim bazılarını ne yazık ki. Sonuç olarak bu yolda harcadığım tüm paralar boşa gitti, tüm kilolar da fazlasıyla geri geldi. Diyetisyenler, spor salonları, dukan, karatay, alkali ve daha ne kadar diyet varsa denedim. Açıkçası bütün çabalarım ve verdiğim paralar boşa gidiyor gibi hissediyorum. Özellikle diyetisyenlere giderken büyük bir heves ile gidiyorum ve sabırlı olmam gerektiğini de biliyorum ama bi hafta kilo veremesem bütün şevkim kaçıyor. Ameliyat yöntemlerine yönelmeyi düşünüyorum ama onlar da ateş pahası ve daha da önemlisi kalıcı değişikliklere neden oluyorlar. Sağlık için tabii ki para hesabı yapılmaz ama hem bıçak altına yatmaktan çekiniyorum hem de istesem de o kadar para bulamam. Bildiğiniz daha uygun bir çözüm var mı? Geçen gün araştırırken milliyette ve birkaç sitede daha Diet Tube diye bir uygulamadan bahsediliyordu, ilk 10 günde ağırlığımızın yüzde onunu verebiliyormuşuz. Başta bu hızlı kilo verdiren, şok diyet yöntemlerinden biri sandım ama alakası yok gibi duruyor. Bütün süreç boyunca doktor kontrolünde zayıflıyormuşuz. Bilgisi olan var mı konuyla ilgili?

sefistan

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0
@keroLayn aramızda anlasa anlasa o anlar.
Ama tabi sağlıklı olmadığı görüşündeyim. İlk 10 günde vucudunun %10unu vermek demek 98 kiloysan yaklaşık 10 kilo demek. 1 ayda 30 kilo. Mantıken baktığında bu mümkün değil. Palavra resmen. İnsanı öldürür. Sakın sakın böyle yöntemlere başvurmayın. @sefistan

Bu yargıya varmadan önce biraz araştırmak lazım bence. Öncelikle gördüğüm kadarıyla uygulama süresi sadece 10 gün. Yani sürekli bu şekilde devam eden bir beslenme sistemi yok. Ayrıca gördüğüm kadarıyla da yurt dışında baya baya uygulanan bir zayıflama yöntemi. Kendi adıma konuşmam gerekirse senelerdir deniyorum ve artık kendime olan inancımı da yitirmeye başladım. Kilo veremediğim sürece her türlü hastalığı kendime çeken bir saatli bomba olduğumun da farkındayım. Gastric bypass düşünüyordum ama açıkçası ameliyat masasına yatmadan da güzel bir başlangıç yapmamı sağlayacak bir yöntem varsa ben bir şans vermek isterim. Ben bi Türkiye'de bu tekniği uygulayan firmaya ulaşıp kafamdaki soruları soracağım. Size de aynısını tavsiye ederim. Sonrasında aldığınız cevaplardan tatmin olmazsanız o zaman hak veririm. Armas keroLayn

sefistan

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0
Şimdi bir saniye siz ilaç deyince ben de tedirgin oldum. Benim bildiğim vitamin tozu ile sütü karıştırıyorlar, hani bir kimyasal kullanılmıyor diye biliyorum. Siz nerede okudunuz acaba kimyasal konusunu? Armas

keroLayn

kafa lens .honk.
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    855
sefistan senin amacındaki gaye ne bi desene hele ? Iki yıl önce de gelinlik diyeti diye ortaya atılmış bir yöntem. Sence bu kadar yaygın olmamasının sebebi ne olabilir ? Sence nazogastrik beslenme ile gerçekten zayıflanabilir mi ? Hem protein veriliyor hem ketojenik diyet diyor baştan bu kadar tutarsız olan bir yöntem ne kadar güvenilir olabilir ? Belli ki bu işin içindesin. Bizi bu diyet konusunda bilgilendirir misin ? Madem yıllardır böyle bir yöntem var neden hala bu kadar kilo problemi var ?

sefistan

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0
[FONT=&quot]Tamam bu kadar üstüme gelmeyin ben sadece hızlı bir şekilde kilo vererek zayıflamak isteyen bir umuda tutunmuş bir insanım gördüğüm şey mantıklı geldi araştırdım ama siz beni bir sürü şeyle suçladınız merkezi arayacaktım onun bile hevesi kalmadı içimde pes ettim.[/FONT]

ruzgarlibahce

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0
[FONT=&quot]

[/FONT]
[FONT=&quot]Merhabalar. Öncelikle konuşmayı görünce çok yanlış
anlaşılmalar ve çok yanlış bilgilerle dolu olduğunu gördüm ve kendimde tıbbi
bilgim ışığında açıklama ihtiyacı hissettim.[/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot] Öncelikle protein tozu bir kimyasal değildir, kimyasal kelimesinin anlamı bir maddenin bileşenlerine
ayrılması ve elementler üzerinde oynama yapılmasıdır. Yani sizin anlayacağınız
şekilde söyleyeyim H2O ile oynar ve normalde doğada bulunmayan hale yani H2O2’ye
çevirirseniz bu kimyasal bir bileşiktir. Ama H2O’ya yani bildiğimiz saf suya
kimyasal diyebileceğimiz anlamına gelmez ki su dünya üzerindeki en yararlı
bileşiktir ama kesinlikle kimyasal değildir. [/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Şimdi gelelim süt proteinine. Bu bahsedilen sonda ile besleme yönteminde kilo verdiren şey mideye verilen süt proteini değildir. Bu şekilde vücudun her dakika azar azar beslenme modunda
kalması kilo verdiren hamledir. Ayrıca verilen süt proteinin de çocuklara
verilen aptamil vb son derece güvenilir mamalardan bir farkı yoktur. İçeriğinse
süt proteini ve vitaminler vardır. Ölümle sonuçlanmış demişsiniz, bahsedilen
şey eğer başlıkta yazılan diet tube yöntemi ise Google’da yaptığım kapsamlı
araştırmalar sonucunda hiçbir yerde ölümle sonuçlandığını okumadım. Bu arada
yine tıbbi bilgimle söylüyorum ketojenik diyet ile protein diyeti aynı şeydir
sadece ketojenik diyetteki yağ miktarı biraz daha fazladır. [/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Şu konuşmayı
okuduğum zaman bir art niyet seziyorum sanki bir karalama kampanyasının
içindeymişsiniz gibi. Ben tıbbi bilgilerimle forumlara yazılar yazıyorum
insanları yanıltma çabasına ve maddi kaygılara hiç kapılmıyorum ama sanki
burada araştırılmadan edilmeden terimlerin anlamı bile bilinmeden, kilo verme
çabası içinde olan ve sizden yardım isteyen bir insana son derece dayanaksız ve
araştırma yapmadan karşı çıktığınızı görüyorum.[/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Sayın armas yanlış anladığınız bir nokta daha var 30 kilodan hiçbir yerde bahsedilmiyor. Bashedilen tüp sadece 10 gün kalıyor ve o esnada yüzde 10 gidiyor devamında aynı ivme söz konusu zaten olamaz mantık dışı.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot] Bu arada son olarak sağlık
bakanlığı onaysız dediğiniz şey yine bir bilgisiz ağızdan yazılmış üzgünüm ki,
çünkü gıdalara yani mideye sindirilmesi ve sonucunda enerji sağlanması için
gönderilen besinlere ne yazık ki sağlık bakanlığı değil Gıda, Tarım ve
Hayvancılık Bakanlığı onay verir. Bir veteriner hekim olarak da gıda, tarım ve
hayvancılık bakanlığı’nın çalışma esaslarını iyi biliyorum. İsminde sağlık geçmiyor olabilir ama gıda ile ilgilenen bir bakanlıkta bir çok hekimin çalıştığını da bilmeniz de fayda var.[/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Genel Sağlık forumuna da son açtığım konuyu bir okumanızı tavsiye ediyorum. Hepinize sağlık dolu günler diliyorum.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]@Armas keroLayn[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
sefistan

keroLayn

kafa lens .honk.
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    855
ruzgarlibahce ketojenik diyet ile protein diyeti aynı derken ? %90lara çıkan bir yağ oranından bahsediyoruz.
Art niyeti arayan benim açıkçası. Madem bu konuda bilgilisiniz neden buraya gelip fikrimizi soran bir konu açıyorsunuz ?
Ha evet anlıyorum. Konu şu an hit. Reklamım iyisi kötüsü olmaz tabi.
Iyi günler.

sefistan

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0
Forum hattı ve formistan dışında hesabım yok açıkcası ben başka forumda da soru falan sormadım. size de sordum burnumdan getirdiniz anlamadan yanlış yönlendiriyorsunuz. İlaç diye tutturmuşsunuz gidiyor. bi kere ne olduğunu bile doğru düzgün öğrenemedim ki sizden ilaç ölüm cart curt diye daldırdınız. @rüzgarlıbahçe en azından iyi kötü araştırıp yazmış birşeyler teşekkür ederim. ama bu derece kalp kırılmaz bir şey öğrenmek isteyen insana. Hele ki moderatörler tarafından bunun yapılması daha da kırıcı oluyor. Başka bir şey yazmayacağım teşekkür ederim herşeye rağmen.

Üst Alt