Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Cumhurbaşkanından tam 9 dilde Ayasofya Camii video klibi paylaşımı

nedim972

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    896
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Temmuz'da ibadete açılacak Ayasofya Camisi için Twitter hesabından Ayasofya Camii video klibi paylaştı. Farklı ülkelerden sanatçıların seslendirdiği Yücel Arzen'in söz ve müziği eşliğinde "Ayasofya" isimli video klibi Türkçe, Kırgızca, Boşnakça, Arnavutça, Azerice, Kürtçe, Svahili (Afrika), Arapça ve Bengalce olmak üzere tam 9 dilde farklı sanatçı seslendirdi.

SouL

➡️ ↘️ ↖️ ↪️ ↩️ ⤴️ ⤵️ Ben Sakinim!!!
Yönetici
  • MFC Puanı
    3,901
paylaşım için tşk devamını bekliyoruz ellerinize sağlık:a-(247):

SouL

Yönetici
  • MFC Puanı
    3,901
Her şey karşılıklı diyorsun yani!!!! O-L-U-R-U-Z! :D

SouL

Yönetici
  • MFC Puanı
    3,901
Başarılar dilerim.

TRue

Kimsin ''SEN,, ?
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    6,514
Islamiyet dininde en buyuk gunahlardan bir tanesi gosteris icin ibadet etmek diye gecer ve hadislerde oyle bilinir.

Bu tur goruntuden ibaret durumlari ben anlamiyorum, anlamakta da gucluk cekiyorum.

"İyiliği insanlar görsün ve kendisini övsünler diye yapanlar¸ ibadet ve kulluğa Allah rızasından başka unsurlar katmaktadırlar ki bu duygu ve eylem ayet-i kerimelerde kınanmaktadır."

“Ve bunlar Allah'a ve ahiret gününe inanmadıkları hâ
lde mallarını¸ insanlara gösteriş için sarf edenlerdir. Bir kimsenin arkadaşı şeytan olursa o ne kötü bir arkadaştır!”1

Hz. Peygamber (s.a.v.)¸“Ümmetim için gizli şirk ve şehvetten kaygı duyuyorum.” demiş¸ “Sizden sonrada hâlâ şirk olacak mı?” sorusuna¸ “Evet¸ fakat güneşe¸ aya¸ taşa ve puta tapmak şeklinde olmayacak¸ insanlar ibadetlerini riya için yapacaklar.” cevabını vermiştir.10Bir kutsî hadiste Cenâb-ı Hak¸ “İşlediği bir amelde benden başkasını bana ortak koşan kişiyi de onun şirkini de reddederim.” buyurmuştur.11 Rasûl-i Ekrem (s.a.v.)riyayı “küçük şirk” diye nitelemiş¸ Allah'ın kıyamet gününde insanlara amellerinin karşılığını verirken gösteriş için ibadet ve hayır yapanlara¸ “Ey riyakârlar! Dünyada amellerinizi gösteriş olsun diye kimin için yaptıysanız gidin onu arayın¸ bakalım bulabilecek misiniz?” şeklinde hitap ederek onları huzurundan kovacağını bildirmiştir.12Diğer bir hadiste¸ dünyada Allah'ın kendilerine nimetler ihsan ettiği kimselere uhrevî hesap sırasında bu nimetlere karşılık ne gibi ameller işlediklerinin sorulacağı¸ bunlardan bazılarının şehid oluncaya kadar O'nun uğrunda savaştıklarını¸ bazılarının O'nun rızası için ilim öğrendiklerini¸ Kur'an okuduklarını¸ bazılarının da O'nun rızası için cömertçe hayırlar yaptıklarını söyleyecekleri¸ ancak bu amelleri gerçekte gösteriş için yaptıklarının kendilerine bildirileceği ve sonunda hak ettikleri cezaya çarptırılacakları belirtilmektedir.13 Bir hadiste de ibadet ve hayırlarıyla şöhret peşinde olanların gizli kötülüklerinin Allah tarafından teşhir edileceği¸ riya ile amel edenlerin riyakârlığının açığa vurulacağı ifade edilmektedir.14
-

Sonuç olarak; Allahu Teâlâ ne şekilde olursa olsun ibadet etmeyi değil¸ hâlis bir şekilde ve yalnız kendisi düşünülerek ibadet edilmesini emretmektedir. Bu sebeple¸ riya karıştırarak ibadet edenler O'nun emrini yerine getirmemiş ve sorumluluktan kurtulmamış olurlar. Yaptığı her türlü iyiliğin karşılığında Allah Teâlâ'dan sevap¸ rahmet ve cennet isteyen kimseler¸ yaptıkları ibadet¸ hayır ve hizmette yalnız Allahu Teâlâ'yı düşünmeli¸ yalnız O'nu görmeli¸ yalnız O'nun hatırını saymalı ve yalnız O'na yaranmaya çalışmalıdırlar. Yoksa amellerini gösteriş için yapanların cehennem ateşiyle cezalandırılacakları hiçbir zaman unutulmamalı.

Üst Alt