• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Çorba? Çorba Çeşitleri? Ülkelerin Meşhur Çorbaları Nelerdir?

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
Çorba? Çorba Çeşitleri? Ülkelerin Meşhur Çorbaları Nelerdir?



a6-2-300x200.jpg


Her ülke mutfağında birden fazla çorba çeşidi vardır. Çorba, sadece az miktardaki malzeme ile veya yemek için kullanılmayan etlerden ya da kemiklerden besine çevirmek amacıyla geliştirilmiş bir yemek türüdü. İşte dünyanın en meşhur çorbaları:

Fanesca – Ekvator’dan
Fanesca bir Ekvator çorbasıdır. Bu morina temelli çorba, ezici Roma Katolik ülkesinde sadece Kutsal Hafta boyunca özel olarak sunulmaktadır. Çorbanın kendisi semboliktir. Otantik fanescanın içinde On İki Havariler’in her biri için 12 farklı tane bulunması gerektiği söylenir. Morina’nın kendisinin İsa Mesih’i temsil etmektedir. Süt, kabak çekirdeği, soğan, kabuklu yemişler gibi malzemelerle yapılmaktadır. Fanesca, genellikle empanadalar, kızarmış planarlar ve haşlanmış yumurta dilimleri ile servis edilir.

a3-17-300x240.jpg


Butajiru – Japonya’dan
Bu doyurucu favori, domuz çorbası olan tonjiru olarak da adlandırılan butajirudur. Bu haşlanmış çorbadaki ana malzemeler ince domuz eti dilimleri, dashi stoğu, miso, dulavratotu kökü, turp, yeşil soğan gibi sebzelerdir. Japonya’da soğuk kış aylarında bir dayanak yemeğidir.

Bouillabaisse – Fransa’dan
Marsilya’dan gelen balıkçılar, kemikli balıkları ayırmışlardır. Rock böceklerinden bir deniz mahsülü güveci hazırlarlar. Günümüzde gerçek bouillabaisse; soğan, domates, sarımsak, safran, rezene ve kekiğin yanı sıra en az dört çeşit Akdeniz balığı içermelidir. Bouillabaisse’i pişirmenin en önemli adımı kaynatmadı. Balık ve malzemelerin hızlı bir şekilde pişirilmesi gerekir. Geleneksel olarak bouillabaisse iki tabakta servis edilir, biri balık için ve diğeri çorba için.

a2-21.jpg


Borsch – Slav ülkelerinden
Borsch Slav ülkelerinde favori bir yemektir. En çok tanınan özelliği, sulu kırmızı pancarları sayesinde kırmızı rengidir. Ukrayna’da ortaya çıktığı düşünülmektedir. Taze pancarların tatlılığı dengelenmek için ekşi bira veya fermente edilmiş pancar kullanılır. Borsch sıcak veya soğuk olarak tüketilebilir ve sık sık ekşi krema ile servis edilir.

Çin veya Hong Kong’dan Köpek Balığı Yüzgeci Çorbası
Köpek balığı yüzgeci çorbası çoğu zaman yüksek kaliteli restoranlarda yüksek fiyatlarla yenen bir yemektir. Bu çorba yüksek fiyatı nedeniyle her yıl milyonlarca köpek balığının ölümüne sebep olmaktadır.

a1-18.jpg


Avgolemono Çorbası – Yunanistan’dan
Avgolemono, Yunan mutfağında arketipik bir lezzet. Bu çorba genellikle tavuk, orzo ve pirinç gibi bir tahılla yapılıyor. Bu çorbanın en zor kısmı yumurta eklenme aşamasıdır. Avgolemono diğer orta doğu ülkelerinde de bulunabilir.

İngiltere ve Hindistan’dan Mulligatawny Çorbası
a5-5-300x309.jpg

Mulligatawny çorbası İngiliz kökenli olsa da kökleri Hindistan’a kadar uzanabilir. Aslen XVIII. yüzyıldan kalma ve büyük olasılıkla Batı Hintli ‘’biber suyunun‘’ bozulmuş bir versiyonudur. Mulligatawny, tavuk ya da koyun eti, soğan ve fraklı baharatların eklendiği bir köri çorbasıdır. Bu çorbanın İngilizlere Hindistan’ı sömürdükleri sırada geçmiş olduğu düşünülmektedir.

Alıntıdır.
 
Üst