-
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
-
- Mesajlar
- 44,845
-
- MFC Puanı
- 29,224
Kırmızı Domates; Kırmızı domates likopen açısından çok zengin bir besin maddesidir. Bu nedenle kalp hastalıkları ve kanser riskini düşürür. Ayrıca domates, içeriğinde bol miktarda A vitamini barındırır. Yapılan araştırmalar sonucunda, turuncu domateste, kırmızı domatese göre 2,5 kat daha fazla likopen bulunduğu ortaya çıkmıştır.
Brüksel Lahanası; Brüksel lahanası, yüksek oranda C, E ve A vitamini içermesi nedeniyle kalp ve damar hastalıkları ile kansere karşı vücudu korur. Öyle ki, günlük olarak tüketildiğinde vücudun C vitamini ihtiyacının %100ünü karşılar. Bu nedenle, bağırsaklardaki ve akciğerdeki kanser oluşumlarını engeller. Aynı zamanda yüksek oranda içerdiği potasyum sayesinde yüksek tansiyonu düşürür ve dengede tutar.
Çikolata; Günde yenilecek olan bir parça siyah çikolata, kalp hastalıkları ve damar tıkanıklıklarının oluşumunu engeller. Çünkü siyah çikolata yüksek oranda kakao içermektedir. Kan dolaşımını da olumlu yönde etkileyerek, kalp krizi geçirme riskini düşürür. Ayrıca siyah çikolatanın içeriğinde bol miktarda flavonoit bulunur ve bu sayede, bağırsak kanseri ile kanın pıhtılaşmasını önler.
Kahve; Kahve tiryakilerine mutlu haber! Uzmanlar içilen bir fincan sabah kahvesinin çok faydalı olduğunu söylüyorlar. Yapılan araştırmalarda günlük olarak içilen 2 fincan kahvenin, alzheimer, parkinson, diyabet ve kanser riskini düşürdüğü ortaya çıkarılmıştır. Ayrıca, kahve iyi bir antioksidan kaynağıdır ve bu nedenle, DNA ve hücre hasarlarını engeller. Kahve, kandaki antioksidan miktarını da artır.
Vişne; Vişne içeriğindeki antosiyanin sayesinde antioksidan özelliği kazanır. Bu nedenle, karaciğer yağlanmasına, kan şekerinin düşürülmesine ve kolesterole iyi gelir. Günlük olarak içilen bir bardak vişne suyu, vücudun antioksidan ihtiyacını karşılamaya kafidir. Gut hastalığı ile eklem kireçlenmelerinde rahatlatıcı özelliği vardır. Ayrıca spor sonrası oluşacak kas ağrılarına da iyi gelir.
Karides; İyi bir protein kaynağı olan karides aynı zamanda da yağ içermeyen besinlerdendir. Bu nedenle diyet proğramlarında rahatlıkla kullanılabilir. Karides B12 ve D vitamini yönünden de oldukça zengindir ve bu nedenle unutkanlığa iyi gelir. Kemikleri güçlendirir. Karides yüksek miktarda kolesterol içerdiği için, çok fazla tercih edilmez. Ancak vücuttaki kolesterol, yediklerimizden değil, tükettiğimiz trans yağlardan alınır. Bununla birlikte yoğun olarak karides tüketilen bir günde diğer kolesterol içeren hayvansan ürünleri tüketmekten kaçınmak gerekir.
Kuruyemiş; Uzmanlara göre Antep fıstığı diyabet riskini azalttığı için en sağlıklı yemiştir. Antep fıstığı protein, lif ve doymamış yağ açısından zengindir, tüm bunlar da vücudumuzdaki karbonhidrat emilimini yavaşlatan sebeplerdir. Her gün bir avuç Antep fıstığı yemek kolesterolünüzü dengeler, enerji veren B6 vitamini açısından vücudunuza yarar sağlar.
Tam Tahıllı ve Yulaflı Gıdalar; Kolesterolünüzü düşürmenin en kolay yolu tam tahıllı ve yulaflı gıdalar yemektir. Yulafın içerisindeki lifler bir jel meydana getirir, bu jel de vücudunuzun kolestrol emilimini azaltır. Kahvaltıda tahıllı ya da yulaflı gıda yiyen insanlar, bu gıdaların içerisindeki protein ve lif miktarının fazlalığı nedeniyle öğle yemeğini daha az tüketir.
Köri; Köri, uzmanlar tarafından yaşam baharatı olarak nitelendiriliyor. Çünkü körinin içeriğindeki aynı zamanda rengini de veren antioksidan madde, kanser hücreleriyle, kötü huylu tümörleri yok eder. Alzheimer başta olmak üzere, pankreas ve meme kanseri, yumurtalık kanseri, lenfoma, miyelom gibi bir çok kanser türüne iyi gelir. Ancak uzmanlara göre günde ne kadar köri tüketmeniz gerektiği ile ilgili bilgi henüz netlik kazanmamıştır.
Brüksel Lahanası; Brüksel lahanası, yüksek oranda C, E ve A vitamini içermesi nedeniyle kalp ve damar hastalıkları ile kansere karşı vücudu korur. Öyle ki, günlük olarak tüketildiğinde vücudun C vitamini ihtiyacının %100ünü karşılar. Bu nedenle, bağırsaklardaki ve akciğerdeki kanser oluşumlarını engeller. Aynı zamanda yüksek oranda içerdiği potasyum sayesinde yüksek tansiyonu düşürür ve dengede tutar.
Çikolata; Günde yenilecek olan bir parça siyah çikolata, kalp hastalıkları ve damar tıkanıklıklarının oluşumunu engeller. Çünkü siyah çikolata yüksek oranda kakao içermektedir. Kan dolaşımını da olumlu yönde etkileyerek, kalp krizi geçirme riskini düşürür. Ayrıca siyah çikolatanın içeriğinde bol miktarda flavonoit bulunur ve bu sayede, bağırsak kanseri ile kanın pıhtılaşmasını önler.
Kahve; Kahve tiryakilerine mutlu haber! Uzmanlar içilen bir fincan sabah kahvesinin çok faydalı olduğunu söylüyorlar. Yapılan araştırmalarda günlük olarak içilen 2 fincan kahvenin, alzheimer, parkinson, diyabet ve kanser riskini düşürdüğü ortaya çıkarılmıştır. Ayrıca, kahve iyi bir antioksidan kaynağıdır ve bu nedenle, DNA ve hücre hasarlarını engeller. Kahve, kandaki antioksidan miktarını da artır.
Vişne; Vişne içeriğindeki antosiyanin sayesinde antioksidan özelliği kazanır. Bu nedenle, karaciğer yağlanmasına, kan şekerinin düşürülmesine ve kolesterole iyi gelir. Günlük olarak içilen bir bardak vişne suyu, vücudun antioksidan ihtiyacını karşılamaya kafidir. Gut hastalığı ile eklem kireçlenmelerinde rahatlatıcı özelliği vardır. Ayrıca spor sonrası oluşacak kas ağrılarına da iyi gelir.
Karides; İyi bir protein kaynağı olan karides aynı zamanda da yağ içermeyen besinlerdendir. Bu nedenle diyet proğramlarında rahatlıkla kullanılabilir. Karides B12 ve D vitamini yönünden de oldukça zengindir ve bu nedenle unutkanlığa iyi gelir. Kemikleri güçlendirir. Karides yüksek miktarda kolesterol içerdiği için, çok fazla tercih edilmez. Ancak vücuttaki kolesterol, yediklerimizden değil, tükettiğimiz trans yağlardan alınır. Bununla birlikte yoğun olarak karides tüketilen bir günde diğer kolesterol içeren hayvansan ürünleri tüketmekten kaçınmak gerekir.
Kuruyemiş; Uzmanlara göre Antep fıstığı diyabet riskini azalttığı için en sağlıklı yemiştir. Antep fıstığı protein, lif ve doymamış yağ açısından zengindir, tüm bunlar da vücudumuzdaki karbonhidrat emilimini yavaşlatan sebeplerdir. Her gün bir avuç Antep fıstığı yemek kolesterolünüzü dengeler, enerji veren B6 vitamini açısından vücudunuza yarar sağlar.
Tam Tahıllı ve Yulaflı Gıdalar; Kolesterolünüzü düşürmenin en kolay yolu tam tahıllı ve yulaflı gıdalar yemektir. Yulafın içerisindeki lifler bir jel meydana getirir, bu jel de vücudunuzun kolestrol emilimini azaltır. Kahvaltıda tahıllı ya da yulaflı gıda yiyen insanlar, bu gıdaların içerisindeki protein ve lif miktarının fazlalığı nedeniyle öğle yemeğini daha az tüketir.
Köri; Köri, uzmanlar tarafından yaşam baharatı olarak nitelendiriliyor. Çünkü körinin içeriğindeki aynı zamanda rengini de veren antioksidan madde, kanser hücreleriyle, kötü huylu tümörleri yok eder. Alzheimer başta olmak üzere, pankreas ve meme kanseri, yumurtalık kanseri, lenfoma, miyelom gibi bir çok kanser türüne iyi gelir. Ancak uzmanlara göre günde ne kadar köri tüketmeniz gerektiği ile ilgili bilgi henüz netlik kazanmamıştır.