Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Çok su içmek

DeStina

Her Nasip Vaktine Esirdir
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    1,810
Harvard Üniversitesi araştırmacıları çok fazla su içmenin insanı hasta edebileceğini iddia ettiler.

155823508-thinkstock-icmek-icen-kadin-mkl-640x360.jpg

Üniversitede, “Günde en az iki litre su içmelidir” kuralının doğru olmadığını kanıtlamak için bir araştırma yapıldı. Üniversitenin Tıp Fakültesi araştırmacıları, günde 1,5 litre suyun da yeterli olduğunu, fazlasının zararlı bile olabileceğini vurguladılar. “Harvard Health Letter“ dergisinde yayınlanan bilimsel yazıda, günlük bir buçuk litrelik sıvı gereksinimi için su yerine başka bir sıvının da alınabileceği yer aldı. Sebze, meyve veya çorbanın da vücudun sıvı ihtiyacını giderdiğine dikkate çekildi. Raporda, gerekli sıvının bir defada değil, küçük miktarlarda tüm gün boyunca alınması gerektiği belirtildi.

AZ İÇMEK DE TEHLİKELİ OLABİLİR

Az sıvı tüketimin de tehlikeli olabileceğine dikkati çeken araştırmacılar, bu noktada vücudun verdiği sinyallere dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyorlar. Sıvı eksikliği sinyalleri olarak baş dönmesi, kalp atışlarının artması ve güçsüzlük gösterildi. Araştırmacıların raporunda, “sonuç olarak, kim susamışsa bir şeyler içmelidir, ama kimse kendini belli bir litre içme zorunluluğunda hissetmemelidir, zorlama durumunda böbrekler zarar görebilir ve vücuttaki dengeler bozulabilir” ifadeleri yer aldı.

Yusuf

Deniz sevenlerden
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    245
Kışın hiç içmesem olur ama şu günlerde su fıçısı gibi dolanıyorum
shysterical.gif

Soğukluğu yetmiyor dondurucuda soğutuyorum. :)

Teşekkürler

DeStina

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    1,810
@Yusuf bende öyle . kışın bir çayla ısınırdık . şimdilerde 6-7 litre buz su içiyorum .sünger gibi doymuyorumm suya...Geçen sıcaktan baş dönmesi oldu.evdekiler panik yaptı.doktora giitik doktor sıvı kaybı var demez mi bana : DD vücut susuz kalmış acilde serum yedim .yemek yiyemiyorum. midem almıyor ki..aç geziyorum.

Yusuf

Deniz sevenlerden
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    245
@Yusuf bende öyle . kışın bir çayla ısınırdık . şimdilerde 6-7 litre buz su içiyorum .sünger gibi doymuyorumm suya...Geçen sıcaktan baş dönmesi oldu.evdekiler panik yaptı.doktora giitik doktor sıvı kaybı var demez mi bana : DD vücut susuz kalmış acilde serum yedim .yemek yiyemiyorum. midem almıyor ki..aç geziyorum.

Geçmiş olsun..

Havalar çok sıcak fazla dışarıda kalmamak lazım dışarı çıktığımda yanımda pet şişe su ile geziyorum..:)..

Yusuf

Deniz sevenlerden
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    245
Bu sıcakta en iyi çözüm..Bir serinleme geldi..
11822550_10153196292772763_5723782824617429039_n.jpg

Buyrun efendim :) afiyet olsun..​

DeStina

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    1,810
@Yusuf çok güzel bu . tşk ederizz .

Üst Alt