-
- Üyelik Tarihi
- 24 Mar 2017
-
- Mesajlar
- 4,579
-
- MFC Puanı
- 1,437
Malzemeler
1 su bardağı pirinç
1 kırmızı soğan
1 domates
1 salatalık
1 yeşil biber
3-4 küçük turp
Birkaç göbek salata yaprağı
1 taze soğan
150 gr konserve ton balığı
5-6 yeşil zeytin
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı limon suyu
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
* Pirinci yıkayın ve tuzlu suda haşlayıp süzün. Sudan geçirip 1 kaşık zeytinyağı ile karıştırın.
* Domatesi dilimleyin. Biberi temizleyip iri küpler halinde doğrayın. Soğanı soyup piyaz doğrayın. Taze soğanı temizleyip kıyın. Turpları dilimleyin. Salatalığı alacalı soyup halka halka dilimleyin. Ton balığının yağını süzün.
* Hazırladığınız malzemeleri ve ton balığını haşlanmış pirince ilave edip harmanlayın. Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın.
* Salata kâsesini göbek salata yapraklarıyla kaplayın. Pirinçli karışımı ekleyip üzerine hazırladığınız sosu gezdirin ve servis yapın.
1 su bardağı pirinç
1 kırmızı soğan
1 domates
1 salatalık
1 yeşil biber
3-4 küçük turp
Birkaç göbek salata yaprağı
1 taze soğan
150 gr konserve ton balığı
5-6 yeşil zeytin
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı limon suyu
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
* Pirinci yıkayın ve tuzlu suda haşlayıp süzün. Sudan geçirip 1 kaşık zeytinyağı ile karıştırın.
* Domatesi dilimleyin. Biberi temizleyip iri küpler halinde doğrayın. Soğanı soyup piyaz doğrayın. Taze soğanı temizleyip kıyın. Turpları dilimleyin. Salatalığı alacalı soyup halka halka dilimleyin. Ton balığının yağını süzün.
* Hazırladığınız malzemeleri ve ton balığını haşlanmış pirince ilave edip harmanlayın. Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın.
* Salata kâsesini göbek salata yapraklarıyla kaplayın. Pirinçli karışımı ekleyip üzerine hazırladığınız sosu gezdirin ve servis yapın.