-I-
Işık yılı: Saniyede yaklaşık 300.000 km hızla ilerliyen lşlğın 1 yılda aştlğı mesafe. Kabaca 9,4 x 10,12 kilometre eşittir.
-İ-
İç göç: Ülke içinde insanların yer değiştirme hareketi.
İçmece: lçildiğinde çeşitli hastalıklara iyi gelen madeni kaynak suları.
İç kuvvetler: Yer yuvarlağının içindeki enerjiden kaynaklanarak yeryüzü şekillerini oluşturan yer kabuğu hareketleri, deprem, volkanizma gibi etkenler.
İç turizm: Bir ülkenin kendi sınırları içinde yapılan geziler.
İğne yapraklı orman: Yaprakları iğne biçimindeki ağaç türlerinden (çam, gökner, ladin) meydana gelen orman.
İhracat: Yabancı ülkelere mal satımı. Dış satım.
İpek böçekçiliği: Ipek ipliği veya ipek böceği kozası elde etmek amacıyla ipek böceği yetiştirme işi.
İstihdam: Insana iş veya görev verilmesi.
İthalat: Yabancı ülkelerde mal satım alamı. Dış alım. basınç eğrisi.
İzobar: Aynı basınç değerine sahip noktalarını birleştiren eğri. Eş basınç eğrisi.
İzobat: Deniz ve göl haritalarında eşit derinlikteki yerlerden geçiren eğri. Eş derinlik eğrisi.
İzohips: Yer şekillerini göstermek için kullanııan, aynı yükseklikteki yerlerden geçen eğri.
Eş yükselti eğrisi.
İzoterm: Aynı sıcaklıktaki yerleri birleştiren eğri. Eş sıcaklık eğrisi.
İzoyet: Aynı miktar yağış alan yerleri birleştiren eğri. Eş yağış eğrisi.
Işık yılı: Saniyede yaklaşık 300.000 km hızla ilerliyen lşlğın 1 yılda aştlğı mesafe. Kabaca 9,4 x 10,12 kilometre eşittir.
-İ-
İç göç: Ülke içinde insanların yer değiştirme hareketi.
İçmece: lçildiğinde çeşitli hastalıklara iyi gelen madeni kaynak suları.
İç kuvvetler: Yer yuvarlağının içindeki enerjiden kaynaklanarak yeryüzü şekillerini oluşturan yer kabuğu hareketleri, deprem, volkanizma gibi etkenler.
İç turizm: Bir ülkenin kendi sınırları içinde yapılan geziler.
İğne yapraklı orman: Yaprakları iğne biçimindeki ağaç türlerinden (çam, gökner, ladin) meydana gelen orman.
İhracat: Yabancı ülkelere mal satımı. Dış satım.
İpek böçekçiliği: Ipek ipliği veya ipek böceği kozası elde etmek amacıyla ipek böceği yetiştirme işi.
İstihdam: Insana iş veya görev verilmesi.
İthalat: Yabancı ülkelerde mal satım alamı. Dış alım. basınç eğrisi.
İzobar: Aynı basınç değerine sahip noktalarını birleştiren eğri. Eş basınç eğrisi.
İzobat: Deniz ve göl haritalarında eşit derinlikteki yerlerden geçiren eğri. Eş derinlik eğrisi.
İzohips: Yer şekillerini göstermek için kullanııan, aynı yükseklikteki yerlerden geçen eğri.
Eş yükselti eğrisi.
İzoterm: Aynı sıcaklıktaki yerleri birleştiren eğri. Eş sıcaklık eğrisi.
İzoyet: Aynı miktar yağış alan yerleri birleştiren eğri. Eş yağış eğrisi.