• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Çocuklu ailelere tatil ipuçları

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,460
Çocuklu ailelere tatil ipuçları
ho4Rp8.jpg

Çocuklu ailelerin tatilde de tatile çıkmadan önce alması gereken önlemleri Uzman Ela Tahmaz Gündoğdu detaylarıyla anlattı.

Çocuklar yaz mevsiminde tehlike ve hastalıklarla daha çok karşı karşıya kalabiliyorlar. Ailelerin yaz döneminde çocuklarını korumaları için alabilecekleri birçok önleme dikkat çeken Anadolu Sağlık Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ela Tahmaz Gündoğdu, "Çocukları yaz mevsimindeki tehlikelerden ve hastalıklardan korumak çok önemli. Çocukluk çağında güneş yanıkları, yaşam boyu deri kanseri geliştirme riskini arttırıyor” dedi.

Uzun bir yolculuğa çıkmadan önce ebeveynlerin çocuklarını doktor kontrolüne götürmeleri konusunda uyaran Anadolu Sağlık Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ela Tahmaz Gündoğdu, "Yolculuğa çıkmadan mutlaka yanınıza ateş ölçer, burun tıkanıklığı için serum fizyolojik damla, parasetamol içeren ilaç, antiseptik kremler, alerji giderici ilaçlar, yanık merhemi, böcek ve sinek ısırığı için kullanılabilecek jel, yara bandı, sivrisineklere karşı cibinlik alın.Havuzda veya denizde çocuğun kullanması için can yeleği, güneş sütü, şapka ve plaj terlikleri yanınızda bulundurun” önerisinde bulundu.

Sevdiği oyuncakları alın

Trafik kazalarından korunmak için bebek ve çocukları arabanın arka tarafında kendi oto koltuklarında seyahat etmesinin önemli olduğunu vurgulayan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ela Tahmaz Gündoğdu, "Çocuğun yolda sıkılmasını engellemek için sevdiği veya yeni alınmış, dikkatini çekebilecek oyuncakları, kitapları yanınıza alın” dedi. Bir yaşından küçük çocukların da araba ile uzun süreli seyahate çıkabileceğini söyleyen Dr. Ela Tahmaz Gündoğdu, "Ancak 2 saat aralıklarla emzirilmeli. Ayrıca bebek uzun süre aynı pozisyonda durduğu için rahatlaması amacıyla mola verilip, arabadan çıkarılması ve pozisyonunun değiştirilmesi gerekir” açıklamasında bulundu.

İniş ve kalkışlarda biberon veya emzik verilmeli

Uçakla yapılacak yolculuklarda kulak rahatsızlığı olan çocukların mutlaka doktor görüşü ile seyahate çıkması gerektiğini belirten Uzman Dr. Ela Tahmaz Gündoğdu, "İniş ve kalkışlarda oluşan basınç değişikliği sonucu kulakta oluşabilecek rahatsızlık nedeniyle bebek emzirilmeli, biberon veya emzik verilmeli. Büyük çocuklara çiğnemesini sağlayacak sakız verilebilir” dedi.

Çocuğun sıvı alımına dikkat edilmeli

Uçak veya arabada çalışan klimaların çocuklarda su kaybına yol açabileceği için mutlaka düzenli olarak çocuğun sıvı almasının sağlanmalı. Uzun süreli aktivitelerden önce sıvı alımının iyi olmasına özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Gündoğdu, "Aktivite sırasında da 30-40 kilo civarındaki çocuklarda 20 dakikada 150-200 cc, 50-60 kilo da ise bunun iki katı soğuk su veya sıvı alımı olmasına dikkat edin. Çocuğunuz susamış hissetmese bile bu miktarı içmesini sağlayın” uyarısında bulundu.

Terden ıslanan kıyafetler hemen değiştirilmeli

Çocukların açık renkte, pamuklu, ince ve tek kat giyecekler giymelerine dikkat edilmesine ve terden ıslanmış olanların hemen kuru olanlarla değiştirilmesine özen gösterilmesi gerektiğini anlatan Uzman Dr. Ela Tahmaz Gündoğdu, "6 ay altındaki bebeğinizi güneş ışığına direk temastan koruyun, açıkta kalan yüze ve ellerin üstüne az miktarda güneş koruyucu sürün. 6 ay – 6 yaş arasındaki çocuğunuz dışarı çıkmadan en az 30 dakika önce açıkta kalan yerlerine koruma faktörü en az 30 olan güneş koruyucuyu sürün. 7 yaş ve üzeri çocukların mümkün olduğu kadar gölgede kalmalarını ve güneşin en yoğun olduğu 10:00-16:00 saatlerinde güneşe direkt maruz kalmamalarını sağlayın. Koruma faktörü en az 30 olan güneş koruyucuyu yeterli miktarda kullanın ve 2 saatte bir yenileyin. Yüzdükten ve çok miktarda terledikten sonra da yenileyin” dedi.

Deniz ve havuzda önlem

Bir çocuğun dize kadar gelen, bir bebeğin ise bir karış su seviyesinde boğulabileceğinin unutulmaması gerektiğini söyleyen Dr. Ela Tahmaz Gündoğdu, "Çocuğunuzun her zaman elle uzanabileceğiniz kadar mesafede bulunmasına dikkat edin. Bahçenizde havuz varsa etrafını çocuğun boyundan uzun parmaklıkla çevirin. Havuzun yanında bir telefon ve kurtarma ekipmanı bulundurun. Su yatağı gibi şişme havuz oyuncaklarından sakının” açıklamasında bulunarak çocuğun halsizlik, kusma ve ateşin yüksek olduğu durumlarda mutlaka doktora başvurulması gerektiğinin altını çizdi.
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
Tek gidecekler için önerim abi :)
 
Üst