-
-
-
- MFC Puanı
- 79
Çocuklar 0-3 yaş arası r harflerini tam olarak çıkaramazlar bunu sorun olarak kabul edilmesi için 4-5 aralığında da düzelme olmaması gerekmektedir.
Her çocuğun kendine özgü bir gelişim modeli vardır.Doğumdan yetişkinliğe kadar belirli özellikleri koruyacak ve kendine has bir tavrı olacaktır.
R harfi ile ilgili yapılan en büyük yanlışlar...
1.Sürekli yoğun bir şekilde rrrrrrrrrrrrrrrr eğitimini cahilce vermeye çalışmak...( bu eğer düzelecekse daha da bozulmasına yol açacak belkide kalıcı iz bırakacaktır...
haftada 7-8 kere 1-3 dakika bu eğitim yeterli olabilir... Çocuk bu harfi devinimsel ya da fiziksel anlamda çıkarak yapıya sahip değilse ara verilmeli çocuğun biraz daha büyümesi beklenmelidir...
2.Bu harfi çıkaramama ölüm kalım savaşı haline sokulmamalıdır.Gayet sakin üzerinde fazla durulmadan sıradan bir sorunmuş gibi bahsedilmeli nitekim öyledir ..
3.Arkadaşlarının yanında diğer aile bireylerinin yanında bu harfi neden çıkaramıyor vb gibi olumsuz onun duyacağı şekilde sorundan bahsedilmemelidir.
R harfi özrü çocukların çocunda 4-5-6 yaşlarında tamamen düzelir. Diğerlerinde ise eğer fiziksel ve psikolojik ya da kalıtsal bir durum yoksa (%1 - 5) bu sebeplerden dolayı sorun kronikleşir
Anne Baba ya öğütler
+Sakin olun
+Üstünde erken yaşlarda durmayın
+Farketmeden eğitim verin
+Çocuğu sürekli düzeltmeyin
+Ona öz güven verin
+Üstünde erken yaşlarda durmayın
+Farketmeden eğitim verin
+Çocuğu sürekli düzeltmeyin
+Ona öz güven verin
Gerisini çocuğunuz halledecektir.Çünkü o çok iyi bir takipçidir ve söyleyemediği harfi farkedecek güçtedir. Hangi harfi söylemezse söyleyemesin üsteki tavsiyelerimize uyun sorunun düzelmesine mutlaka yardımcı olacaktır