Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Çocuklar erken yaşta sebzeyle tanışmalı

DeStina

Her Nasip Vaktine Esirdir
MFC Üyesi
Konum
İzmir
  • Üyelik Tarihi
    9 Haz 2015
  • Mesajlar
    12,474
  • MFC Puanı
    1,810
Çocuklar erken yaşta sebzeyle tanışmalı

cocuklar_erken_yasta_sebzeyle_tanismali-0.jpg


ngiltere'deki Leeds Üniversitesi araştırmacıları, İngiltere, Fransa ve Danimarka'dan 332 çocuğun katılımıyla yaptıkları çalışmada en mızmız çocukların bile 5-10 denemeden sonra daha fazla sebze yemeye başladığını belirledi.
Çalışma sırasında 4 aylık ile 3,5 yaş arasındaki çocuklara iki yılda en az 5-10 kez enginar püresi verildi. Tekrarlanan denemelerin ardından çocukların yüzde 21'i tabağını silip süpürmeye, yüzde 40'ı da enginarı sevmeye başladı.
Çalışma, çocukların yemesi için sebzelerin tadının başka yiyeceklerle maskelenmesi gerektiği inanışını da yıktı.


Çocuklar üç gruba ayrıldı

Çocukları üç gruba ayıran araştırmacılar, bir gruba sadece enginar püresi verirken diğer grupların pürelerine şeker ya da bitkisel yağ ekledi. Grupları zaman içinde yenilen püre miktarında artış olup olmadığına göre değerlendiren araştırmacılar, sade püre ile şeker eklenmiş püre yiyenler arasında herhangi bir fark olmadığını ortaya çıkardı.
Leeds Üniversitesi Psikolojik Bilimler Enstitüsü'nden Profesör Marion Hetherington, çocukların iki yaşından sonra seçici davranmaya ve yeni şeyler denemeye isteksiz olmaya başladıklarına dikkati çekerek, çocuklara sebze sevdirmek için iki yaşından önce ve sık sık sebzeli yemekler verilmesini önerdi.
Hetherington, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen çalışmada enginarı evlerde sık pişirilmeyen bir sebze olduğu için tercih ettiklerini belirtti. Çalışma, PLOS ONE dergisinde yayımlandı
 
Üst Alt