Cohen
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 2 Şub 2013
-
- Mesajlar
- 1,686
-
- MFC Puanı
- 66


KEK İÇİN:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- (1+ 1/4 )su bardağı un
- 2. 5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 2 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 tatlı kaşığı kakao

Önce ara kremayı hazırlıyoruz. Bunun için süt, un, nişasta, şeker bir tencerede karıştırılıp ocağa alınır. Sürekli karıştırarak pişirilir. Bir iki taşım kaynayınca ocaktan alınıp içine tereyağı ve vanilya eklenip karıştırılır. Hindistan cevizi de eklenir ve ara sıra karıştırarak soğutulur. Tamamen soğuyunca damla çikolata eklenip karıştırılır.
Sıra kekimizde :
Önce fırınımız 170 dereceye ayarlanır.
Yumurta ve şeker köpük köpük oluncaya kadar çırpılır. Su eklenir. En son un kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir ve tahta kaşıkla karıştırılır. Kek hazır. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir, kek hamuru eşit şekilde yayılır. Kabarcıkların çıkması için kek yere dikkatlice birkaç kere vurulur. Üstü pembeleşinceye kadar pişirilir.
Fırından çıkan kek bir iki dakika dinlendirilip uzun kenarından rulo yapılır. Nemli birbez serilir soğutulur. Bu arada krem şanti 1 bardak sütle hazırlanıp dolaba konur.
Soğuyan kek boyuna iki parçaya kesilir. Sonra herbiri beşe bölünür. İçine ara krema sürülüp rulo yapılır. Her tarafına krem şanti sürülüp buzdolabında birkaç saat dinlenir. Böylece krem şanti donacağı için hindistan cevizine bulamak kolaylaşıyor.
İkram etmeden önce hindistan cevizine bulanır.